Η Τουρκία θα πρέπει να σταματήσει τις μονομερείς έρευνες για πετρέλαιο, ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, μετά τη συνομιλία που είχε σήμερα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Πιο συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο Twitter o Γάλλος πρόεδρος σημείωσε μάλιστα ότι οι μονομερείς αποφάσεις της Τουρκίας προκαλούν εντάσεις.
«Η Γαλλία θα ενισχύσει προσωρινά τη στρατιωτική παρουσία της στη Μεσόγειο για να δείξει ότι το διεθνές δίκαιο πρέπει να γίνεται σεβαστό.
Η Τουρκία θα πρέπει να σταματήσει τις μονομερείς έρευνες για πετρέλαιο
Αυτά πρέπει να τελειώνουν προκειμένου να επιτραπεί ένας ειρηνικός διάλογος μεταξύ γειτονικών χωρών και συμμάχων στο ΝΑΤΟ».
Δείτε ολόκληρη την ανάρτησή του:
La situation en Méditerranée orientale est préoccupante. Les décisions unilatérales de la Turquie en matière d’exploration pétrolière provoquent des tensions. Celles-ci doivent cesser pour permettre un dialogue apaisé entre pays voisins et alliés au sein de l'OTAN.
— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) August 12, 2020
Πρόκειται για το πιο ηχηρό αποτέλεσμα της διπλωματικής αντεπίθεσης που άρχισε σήμερα η Αθήνα, με τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Νίκο Δένδια να έχουν μία σειρά επαφών με ξένους υψηλόβαθμους αξιωματούχους για τα γεγονότα στον νότο του ελληνισμού.
Θυμίζουμε εξάλλου πως η Γαλλία έχει…προηγούμενα με την Τουρκία, καθώς στις αρχές του καλοκαιριού τα πολεμικά ναυτικά των δύο κρατών βρέθηκαν ένα βήμα πριν την ένοπλη σύγκρουση ανοικτά της Λιβύης.
(φωτο:photo screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Από εκεί εκτοξεύτηκε ο πυρηνοκίνητος πύραυλος της Ρωσίας Burevestnik, σύμφωνα με τους Νορβηγούς
- Ο πόλεμος των drones! Το ΒΙΝΤΕΟ από Ουκρανία που πρέπει να ταρακουνήσει αρκετούς
- Θεσσαλονίκη: Υπό καταρρακτώδη βροχή παρέλασαν οι μαθητές κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου
- Τρόμος για ηλικιωμένη στη Θεσσαλονίκη- «Θα σου κόψουμε το κεφάλι και θα το κρεμάσουμε στο μπαλκόνι»
- Φονικό στην Κίσσαμο Χανίων: Παραδόθηκε ο άνδρας που εκτέλεσε τον 52χρονο στη Γιορτή Κάστανου
- Έρευνα για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίστηκαν οι κατηγορίες για τον λογιστή – Στους 11 οι προφυλακιστέοι
- Με την ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας συναντήθηκε ο Β. Πούτιν, vid
- Τσιάρας: Ζήτησε την ενεργοποίηση όλων των ευρωπαϊκών μηχανισμών για στήριξη της κτηνοτροφίας
- Άμεση παράταση της υποχρεωτικής εφαρμογής του συστήματος IRIS ζητάνε παράγοντες της αγοράς
- Στα αποκαλυπτήρια του πρώτου μνηνείου για τους ΛΟΑΤΚΙ στρατιώτες της Βρετανίας ο βασιλιάς Κάρολος









