Οι Ρώσοι δείχνουν πως δεν «αστειεύονται» και τόσο! Μετά το χτύπημα με τον Oreschnik στην Ουκρανία, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσική Ομοσπονδίας, Σεργκέι Ριάμπκοφ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ανάπτυξης πυραύλων μεσαίου και μικρότερου βεληνεκούς στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού ως αντίποινα κατά των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Φυσικά, αυτή είναι μια από τις επιλογές που έχει επίσης αναφερθεί επανειλημμένα. Η εμφάνιση τέτοιων συστημάτων των ΗΠΑ σε οποιαδήποτε περιοχή του κόσμου θα καθορίσει τα επόμενα βήματά μας, συμπεριλαμβανομένου του τομέα της οργάνωσης μιας στρατιωτικής και στρατιωτικής-τεχνικής απάντησης», είπε ο Ryabkov είπε στους δημοσιογράφους, απαντώντας στο ερώτημα εάν η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο ανάπτυξης πυραύλων μεσαίου και μικρού βεληνεκούς σε ασιατικές χώρες.
Η μοίρα του μορατόριουμ της Ρωσίας για την ανάπτυξη πυραύλων μεσαίου και μικρού βεληνεκούς εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την πολιτική των ΗΠΑ, τόνισε ο Ρώσος αξιωματούχος, σύμφωνα με το Sputnik.
«Ο πρόεδρος (Πούτιν) είπε αυτό που είπε. Το θέμα της τοποθέτησης (σ.σ. πυραύλων) αντικατοπτρίζεται πλήρως στην δήλωσή του. Όπως και πριν, αυτό που συμβαίνει εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την επιλογή που θα κάνουν οι αντίπαλοί μας σε αυτήν την εξαιρετικά ανησυχητική, πολύ επικίνδυνη στιγμή και στην γραμμή που θα ακολουθήσουν», είπε ο Ριάμπκοφ στους δημοσιογράφους.
Δεν υπάρχουν επί του παρόντος περιορισμοί στην ανάπτυξη του νέου ρωσικού βαλλιστικού πυραύλου μέσου βεληνεκούς Oreshnik σύμφωνα με τις υφιστάμενες διεθνείς υποχρεώσεις, είπε ο διπλωμάτης.
Οι βάσεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων εκείνων όπου αναπτύσσονται τακτικά πυρηνικά όπλα, δεν αποκλείονται ως πιθανοί στόχοι για την Ρωσία σε περίπτωση υποθετικής στρατιωτικής σύγκρουσης, προσέθεσε ο Ryabkov, σύμφωνα με το ρωσικό μέσο.
«Ο κατάλογος των στόχων εμπίπτει πάντα στην κατηγορία των πιο απόρρητων στοιχείων του στρατιωτικού σχεδιασμού. Όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με αυτό το θέμα, καταλαβαίνουν πολύ καλά τι είδους αντικείμενα θεωρούνται στόχοι προτεραιότητας σε μια κατάσταση υποθετικής σύγκρουσης. Και φυσικά τα στοιχεία του συστήματος ανάπτυξης αμερικανικών πόρων που στοχεύουν στην επικράτειά μας, συμπεριλαμβανομένων τακτικών πυρηνικών όπλων, φυσικά δεν αποκλείονται σε καμία περίπτωση», είπε ο Ριάμπκοφ στους δημοσιογράφους.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τυχαίο;; Τι αποκαλύφθηκε για τον ρόλο των Κούρδων λίγο πριν πέσει ο ιρανικός πύραυλος στην Τουρκία
- ΝΑΤΟ: Καταδικάζουμε την στοχοποίηση της Τουρκίας από το Ιράν
- Ο Μακρόν… συμπαρίσταται στον Ισπανό πρωθυπουργό μετά τις απειλές του Τραμπ
- Η Κίνα δημιουργεί κεραμικά ανθεκτικά σε θερμοκρασίες έως 1800°C για υπερηχητικά αεροσκάφη και πυρηνικούς αντιδραστήρες
- Οι πρώτες εικόνες από τμήματα του ιρανικού πυραύλου που έπεσαν σε τουρκικό έδαφος – Vid
- Χαρίτσης: Να δεσμευτεί ο πρωθυπουργός ότι οι στρατιωτικές υποδομές δε θα χρησιμοποιηθούν εκτός νατοϊκού πλαισίου
- Ιράν: Αναβλήθηκε η κηδεία του Χαμενεΐ
- Φοιτητής στην Ταϊβάν έπαιζε βιντεοπαιχνίδια επί 4 μέρες συνεχόμενα και υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία (Vid)
- Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Έκτακτα μέτρα για δωρεάν επικοινωνία Ελλήνων σε χώρες της Μ. Ανατολής
- Τουρκικό ΥΠΑΜ: «Εξουδετερώθηκε ιρανικός πύραυλος – Έχουμε δικαίωμα απάντησης»









