Μαχητικά του Ισραήλ βομβάρδισαν στόχους στη Συρία σύμφωνα με τον Ισραηλινό στρατό

Μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν στόχους στη Συρία σε αντίποινα για πυρά από το έδαφος της προς το τμήμα του υψιπέδου του Γκολάν που έχει προσαρτήσει το κράτος του Ισραήλ, σύμφωνα με τον στρατό.

«Πριν από λίγο, σε αντίδραση στην επίθεση προς την κατεύθυνση του υψιπέδου του Γκολάν μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν τρομοκρατικές υποδομές στη Συρία», ανέφερε σε λακωνικό ανακοινωθέν του ο στρατός του Ισραήλ.

Το Σάββατο, ανακοίνωσε ότι εκτοξεύθηκαν δυο ρουκέτες από τη Συρία που κατέπεσαν σε ακατοίκητο τμήμα του Γκολάν, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες σειρήνες της αεράμυνας ήχησαν στην περιοχή.

Ο στρατός του Ισραήλ είχε ήδη βομβαρδίσει τη Συρία προχθές Παρασκευή, μετά το πλήγμα UAV σε σχολείο στην Εϊλάτ (νότια), που κατ’ αυτόν ήταν συριακής προέλευσης.

Το Ισραήλ κυρίευσε τμήμα του συριακού Γκολάν στον ισραηλινοαραβικό πόλεμο του 1967 και προσάρτησε την περιοχή το 1981. Η προσάρτηση αυτή δεν έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ.

Αυτά συμβαίνουν, ενώ οι ανταλλαγές πυρών συνεχίζονται καθημερινά στα σύνορα Ισραήλ/Λιβάνου, με φόντο τον πόλεμο με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί