Μαχητικά του.. 1950 ως drones

Σε κίνηση με αποδέκτες προχώρησε η Κινεζική Αεροπορία η οποία αποκάλυψε σε  κάποιο βίντεό της ότι έχει ακόμα στη διάθεσή της μαχητικά του.. 50′ και δεί, μαχητικών J-6. Το μόνο ζήτημα είναι ότι τα εν λόγω πρώιμα τζετ μαχητικά δεν είναι αυτά που γνωρίζουμε αλλά οι Κινέζοι φαίνεται ότι έχουν μετατρέψει αρκετά από αυτά τα μαχητικά, τα οποία είχαν σε αποθήκευση, σε drone μαχητικά.

Προφανώς τα μαχητικά δεκαετίας του 50′ δε θα είχαν καμία τύχει στο σύγχρονο πεδίο μάχης  αλλά ως drones εξοπλισμένα με διάφορα όπλα, μπορούν να κάνουν κα΄ποιες βασικές χαμαλοδουλειές ή επικίνδυνες αποστολές όπως για παράδειγμα αν είναι εξοπλισμένα με αντιπλοϊκούς πυραύλους και αν εκτελέσουν κάποια επίθεση κορεσμού έναντι σημαντικού στόχου επιφανείας.

Το πόσο αποτελεσματικά είναι αυτά τα μαχητικά και κατά πόσο τα links τους είναι επαρκή για να χειριστούν τα εν λόγω αεροσκάφη σε ικανές αποστάσεις και για αρκετό χρονικό διάστημα είναι άγνωστο. Πάντως, το παράδειγμα της μετατροπής πολύ παλαιών μαχητικών είναι πρόσφατο με τους Αζέρους να χρησιμοποιούν παλαιά αναγνωριστικά διπλάνα τύπου An-2 τα οποία είχαν μετατρέψει σε drones, στον πρόσφατο πόλεμο με τους Αρμένιους στο Αρτσάχ.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.