«ΜΑΧΗ» για το MQ-9 Reaper στην Μαύρη Θάλασσα – Τι θέλουν να ΑΡΠΑΞΟΥΝ οι Ρώσοι από τις ΗΠΑ

Περιμένουν τα νέα Κίνα και Ιράν... Ο ρόλος που θα παίξουν τα Στενά του Βοσπόρου...

Οι Αμερικανοί προσπαθούν να εμποδίσουν Ρώσους ειδικούς να αποκτήσουν τα συντρίμμια του drone MQ-9 Reaper που συνετρίβη πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα. Γιατί οι Ρώσοι θέλουν να τα βρουν;;;

Γράφει η Pravda:

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι δεν ήταν ένα παλιό Reaper που συνετρίβη κοντά στη Σεβαστούπολη, αλλά το κορυφαίο MQ-9 Reaper Block 5 . Ως εκ τούτου, η Ρωσία έχει μια μεγάλη ευκαιρία να αποκτήσει την τελευταία τροποποίηση του αμερικανικού drone με όλο το λογισμικό και τις ενημερωμένες μονάδες πληροφοριών.

Αυτές οι πληροφορίες θα ενδιαφέρουν όχι μόνο την Μόσχα, αλλά και το Πεκίνο και την Τεχεράνη — η Κίνα και το Ιράν σχεδιάζουν και κατασκευάζουν επίσης αεροσκάφη μάχης και αναγνώρισης. Σε μια παρόμοια κατάσταση στην Αφρική, ο αμερικανικός στρατός αποφάσισε να καταστρέψει ένα UAV αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων μόνο και μόνο για να βεβαιωθεί ότι δεν έπεσε σε λάθος χέρια.

Η Ρωσία ενδιαφέρεται για τα εξής:

  • Νέες τεχνολογίες για κινητήρα εσωτερικής καύσης που εξασφαλίζει μεγάλες και γρήγορες πτήσεις.
  • Σύνθετα υλικά δέρματος (έχουν ήδη ανακτηθεί). Η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για τα δικά της UAV και αεροσκάφη.
  • Ηλεκτρονικός εξοπλισμός που η Ρωσία θα μπορούσε να αντιγράψει ή να δώσει στην Κίνα για αντίστροφη μηχανική), ειδικά συστήματα ελέγχου και επικοινωνιών.
  • Δορυφορικά και άλλα συστήματα επικοινωνιών για να κατανοήσει πώς να μπλοκάρει drones όπως το MQ-9 Reaper.
  • Λογισμικό. Αμερικανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι διέγραψαν όλα τα ευαίσθητα δεδομένα, αλλά πιστεύεται ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα καθώς το drone έπεφτε στην θάλασσα.

Προκειμένου να αποφευχθεί η ανάκτηση των συντριμμιών του Reaper που συνετρίβη κοντά στην Κριμαία, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πολλές επιλογές.

Φυσικά, μπορεί κανείς να προσπαθήσει να επικοινωνήσει με την Τουρκία για να διαπραγματευτεί την διέλευση κάποιων από τα πολεμικά πλοία του 6ου Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ από τη Μεσόγειο στην Μαύρη Θάλασσα. Με άλλα λόγια, θα μπορούσε κάποιος να προσπαθήσει να αναστείλει την Συνθήκη του Μοντρέ.

Η εμφάνιση, όμως, ενός ζευγαριού αμερικανικών αντιτορπιλικών τύπου Arleigh Burke με Tomahawks κοντά στην περιοχή έρευνας και διάσωσης θα έκανε τον ρωσικό στρατό να ανησυχήσει (τέτοια περιστατικά υπήρχαν και στο παρελθόν, την εποχή της ΕΣΣΔ). Ακόμη και μια ελαφρά σύγκρουση θα πυροδοτούσε αμέσως τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας και δημοσιογράφος Ilya Kramnik πιστεύει ότι υπάρχουν μόνο τέσσερις επιλογές για τον Reaper:

  • Πέραν της Ρωσίας, η Τουρκία, η Βουλγαρία ή η Ρουμανία (επιλογές 1,2,3) έχουν την τεχνολογία για να ανυψώσουν τα συντρίμμια του αμερικανικού drone (η Βουλγαρία και η Ρουμανία θα μπορούσαν να το κάνουν εάν λάβουν τον απαραίτητο εξοπλισμό από “ανώτερους συντρόφους”.
  • Ένα πολιτικό καταδυτικό σκάφος οποιουδήποτε άλλου κράτους (επιλογή 4) με τον κατάλληλο εξοπλισμό που μπορεί να περάσει τα Στενά θα μπορούσε επίσης να το κάνει.

Σύμφωνα με το CNN , το drone είναι απλώς ένα κομμάτι μετάλλου και η βύθισή του του απέδειξε την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ να συνεχίσουν να πετούν τα αεροσκάφη τους στην περιοχή. Η Ρωσική Ομοσπονδία έχει ήδη προειδοποιήσει ότι η απάντηση θα ήταν «ανάλογη» και οποιαδήποτε επίθεση σε ρωσικό αεροσκάφος θα σήμαινε κήρυξη πυρηνικού πολέμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου τόνισε σε συνομιλία με τον αρχηγό του Πενταγώνου Λόιντ Όστιν ότι το αμερικανικό drone συνετρίβη στην Μαύρη Θάλασσα λόγω της μη συμμόρφωσης της Αμερικής με την ζώνη περιορισμού πτήσεων που έχει κηρύξει η Ρωσική Ομοσπονδία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν επίσης τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Βαλέρι Γκερασίμοφ και του Προέδρου του Μικτού Επιτελείου Στρατού Mark Milley.

Ποιός λοιπόν θα πάρει το Reaper;


photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί