Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, σήμερα Παρασκευή πρόκειται να απευθύνει διάγγελμα.
Εν μέσω αύξησης των επιθέσεων της Χεζμπολάχ στην επικράτεια του Ισραήλ, εκφράζονται φόβοι για επίσημη εισχώρηση της Χεζμπολάχ, που έχει έδρα τον Λίβανο, στον πόλεμο!
Η σιιτική οργάνωση ενδεχομένως να συνεχίσει με ακόμα μεγαλύτερη ένταση τα πλήγματα κατά του Ισραήλ, ενώ λιγότερο πιθανό, αλλά υπαρκτό ως σενάριο, είναι να προχωρήσει σε χερσαίες επιχειρήσεις στο βόρειο Ισραήλ.
Το βόρειο μέτωπο δείχνει να ανάβει για τα καλά και ένα διάγγελμα του ηγέτη της οργάνωσης μόνο…καθησυχαστικό δεν θα είναι.
Η παρέμβαση αυτή από πλευράς Χεζμπολάχ έρχεται μία μέρα αφότου το Ισραήλ ανακοίνωσε πως έχει ολοκληρωθεί η πολιορκία της πόλης της Γάζας, περνώντας πια στη δεύτερη φάση της επιχείρησής του.
Η Χεζμπολάχ είναι πολύ ισχυρότερη από την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, η οποία βρίσκεται ήδη σε πόλεμο με το Ισραήλ.
Διαθέτει πάνω από 100χιλ. μαχητές σε πολεμική ετοιμότητα, εκατοντάδες χιλιάδες ρουκέτες καθώς και απευθείας στήριξη από το Ιράν (πολιτική, οικονομική και στρατιωτική).
Μία εμπλοκή της στον πόλεμο θα σήμαινε άμεση γενίκευσή του, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την ασφάλεια της περιοχής.
Η τελευταία φορά που Χεζμπολάχ και Ισραήλ αναμετρήθηκαν επί του πεδίου ήταν το καλοκαίρι του 2006, σε πολεμικές επιχειρήσεις που δεν…πήγαν και τόσο καλά για το Ισραήλ.
ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παρατείνεται έως τις 25 Φεβρουαρίου η προθεσμία υποβολής ΑΠΔ κοινών επιχειρήσεων του e-ΕΦΚΑ
- Λίνα Μενδώνη από Καστοριά: «Υλοποιούμε το μεγαλύτερο έργο Πολιτισμού που έχει υπάρξει ποτέ»
- Ουκρανία και ένταξη στην ΕΕ: Εκτίμηση «κόλαφος» για την συνέχεια
- Hellenic Train: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Σέρρες και του Τρένου του Πηλίου
- Περιφέρεια Κρήτης: Στόχος η διάσωση, καταμέτρηση και προστασία των μνημειακών ελαιόδεντρων
- Άγιος Παντελεήμονας: Χειροπέδες σε δύο άνδρες για ναρκωτικά και βία κατά αστυνομικών
- Η όρεξη των Γάλλων για τα αυγά έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ – Πόσα εκατοντάδες αυγά έφαγαν το 2025
- Μια νέα παγκόσμια τάξη! Πώς την εξηγεί η Ζαχάροβα – Τι θα κάνει η Ελλάδα;
- Θεσ/νικη: Αναμορφωτικό μέτρο στον 15χρονο που διακίνησε προσωπικές φωτογραφίες και βίντεο συνομήλικής του
- Nations League: Με Γερμανία, Ολλανδία και Σερβία κληρώθηκε η Ελλάδα
Κύρια Θέματα









