«Δεν είπατε λέξη στην ομιλία σας», δήλωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, απευθυνόμενη στην υπουργό Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, λέγοντας ότι η ευθύνη της κυβέρνησης είναι τεράστια.
Η κα Κωνσταντοπούλου είπε ότι κατά την άποψή της, «αυτό το τραγικό γεγονός, θα έπρεπε να έχει οδηγήσει, στο να μην προχωρήσετε με αυτό το νομοσχέδιο», γιατί, όπως εξήγησε, «είναι μεγάλη ειρωνεία και φοβερή αναλγησία την ώρα που αποκαλύπτεται ότι στις επιχειρήσεις που εσείς, η κυβέρνησή σας τις εμφανίζεται, σαν δήθεν υποδειγματικές, στις επιχειρήσεις αυτές, δεν πληρούνται οι στοιχειώδεις όροι ασφαλείας.
Εργαζόμενοι και εργαζόμενες εκτέθηκαν επί μήνες στον κίνδυνο θανάτου και τελικώς βρήκαν τον θάνατο και ένα μήνα νωρίτερα σχολεία επισκέπτονταν την επιχείρηση αυτή, που η κυβέρνησή σας, και μετά την έκρηξη τη διαφήμισε σαν υποδειγματική».
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας τόνισε ότι «η πρώτη αλήθεια είναι ότι οι γυναίκες αυτές έπρεπε να ζουν, δεύτερη αλήθεια ότι αφαιρέθηκε η ζωή τους, τρίτη αλήθεια ότι εκτέθηκαν σε κίνδυνο θανάτου από εκείνους που ήταν υποχρεωμένοι να μεριμνούν για τη ζωή τους, τέταρτη αλήθεια, ότι επί δύο μήνες παραπονιούνταν οι εργαζόμενοι για δυσοσμία στους χώρους εργασίας και δεν τους άκουγε κανείς, πέμπτη αλήθεια ότι όταν έγινε η έκρηξη, ο πρώτος που βγήκε να δώσει διαπιστευτήρια, ήταν ο προκάτοχος σας, αυτό το ελεεινό υποκείμενο ο Γεωργιάδης, που έχει διατελέσει και υπουργός Εργασίας…».
Η κ. Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον υπουργό Υγείας, τον οποίο χαρακτήρισε «φερέφωνο» του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Στη συνέχεια η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας απευθυνόμενη στην υπουργό εργασίας Νίκη Κεραμέως, αλλά και στους βουλευτές του ΚΚΕ, έθεσε το «το ζήτημα της δεξαμενής προπανίου στην ΛΑΡΚΟ», το οποίο όπως είπε, η ίδια το γνωρίζει «από τους εργαζομένους και απολυμένους και θυματοποιημένους της ΛΑΡΚΟ. Υπάρχει εδώ και χρόνια στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ, εγκαταλελειμμένη δεξαμενή με τόνους προπανίου. Το έχω πει εδώ στη Βουλή αρκετές φορές, καμία απάντηση δεν πήρα». Σύμφωνα με την κ. Κωνσταντοπούλου «είναι άλλο ένα φοβερό περιστατικό και φοβερό γεγονός έκθεσης ανθρώπων και όλης της περιοχής σε κίνδυνο ζωής». «Θα ασχοληθείτε;», ρώτησε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.
Η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι «η κυβέρνηση επιμένει να λοιδορεί ή να αμφισβητεί τους ανθρώπους που καταγράφουν τα δυστυχήματα και επιμελούνται και κάνουν αυτά που δεν κάνει η πολιτεία, γιατί η πολιτεία κάνει κουτοπονηριές. Καταγράφει, δεν υπολογίζει τους ανασφάλιστους, τα ναυτικά ατυχήματα και δυστυχήματα…, δεν καταγράφει τα αγροτικά, τις αγροτικές εργασίες, δεν καταγράφει μια σειρά από δυστυχήματα και ατυχήματα που είναι κατάφορα και αναντίρρητα εργατικά και εργασιακά».
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας έκανε λόγο για «φοβερή φαυλοκρατία, παρεοκρατία και κομματοκρατία» που έχει εγκαταστήσει η κυβέρνηση, την οποία επιχειρεί όπως είπε, να «καλλωπίσει και να περιτυλίξει σαν κάποια δήθεν αριστεία».
ΑΠΕΜΠΕ,Θ. Αξελός – φωτο: Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τότε οι Αμερικανοί θα δουν την τιμή της βενζίνης να «πέφτει ραγδαία», σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο
- Πρόταση ενίσχυσης των κινήτρων εφάπαξ εξόφλησης φορολ. υποχρεώσεων κατέθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς
- Έτσι θα τροφοδοτεί με ενέργεια η Ρωσία, ενώ στην Μέση Ανατολή κανείς δεν ξέρει τι μέλλει γενέσθαι
- Υγεία: Στάσιμο το επίπεδο σωματικής δραστηριότητας παγκοσμίως τις τελευταίες 2 δεκαετίες
- Ένα σούπερ-τάνκερ πέρασε από το Χορμούζ μεταφέροντας ιρανικό πετρέλαιο στην Κίνα
- Ιρανοί χάκερ εξαπέλυσαν επίθεση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του αλβανικού κοινοβουλίου
- Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων: Ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για λήψη δανείων
- Ουκρανική πυραυλική επίθεση στο ρωσικό Μπριάνσκ – Υπάρχουν νεκροί άμαχοι
- Κοζάνη: 174 νέες ψηφιακές υπηρεσίες για πολίτες και επιχειρήσεις στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας
- Ολοκληρώνεται αύριο η υποβολή αιτήσεων εργαζομένων στο νέο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ









