Σύμφωνα με ανακοίνωση του U.S Navy, το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Ιουλίου 2022, ξέσπασε φωτιά στο πλοίο USS Milwaukee, ενώ αυτό ήταν ελλισμένο στο Ναύσταθμο Mayport της Φλόριντα, με αποτέλεσμα δεκατρία άτομα να εισπνεύσουν τον βλαβερό καπνό και τις αναθυμιάσεις, όμως ευτυχώς απέφυγαν τον κίνδυνο καθώς τα σωστικά συνεργεία και πυροσβεστικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν εγκαίρως στην περιοχή.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, η φωτιά κατασβέστηκε στη 13:41 τοπική ώρα ενώ κατέστη σαφές ότι το πλήρωμα και το προσωπικό του πλοίου και του Ναυστάθμου είναι ασφαλή, ωστόσο το U.S Navy έχει δώσει εντολή για να διερευνηθούν τα αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η φωτιά, η οποία αναφέρθηκε αρχικά ότι προκλήθηκε από ελαττωματικά ηλεκτρικά συστήματα.
Οι LCS κλάσης Freedom έχουν βρεθεί στο «στόχαστρο» Αμερικανών αναλυτών και αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας, οι οποίοι επιθυμούν τα πλοία αυτά να δοθούν σε συμμαχικές χώρες, κυρίως στη Λατινική Αμερική, καθώς κρίνονται ακατάλληλα για τις επιχειρησιακές ανάγκες του U.S Navy.
Όπως είχαμε αναφέρει σε πρόσφατο δημοσίευμα, κορυφαίος Αμερικανός αξιωματούχος πρότεινε στους Γερουσιαστές ότι είναι εφικτή η αξιολόγηση της δυνατότητας μεταφοράς των LCS σε χώρες της Νότιας Αμερικής, όπου θα μπορούσε να εκτελέσουν αποτελεσματικά και να συνεισφέρουν σε επιχειρήσεις κατά κυκλωμάτων και διακινητών ναρκωτικών, ενώ τόνισε ότι τα πλοία αυτής της κατηγορίας δεν μπορούν να προσφέρουν αυτά που χρειάζεται το U.S Navy σε αντιπαραθέσεις με δυνάμεις όπως η Κίνα.
ONALERT, PHOTO PIXABAY
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο