Κοινό Φινλανδο-σουηδικό τυφέκιο

Σουηδία και Φινλανδία προχωρούν στην ανανέωση του φορητού οπλισμού του πεζικού τους μέσω προγράμματος το οποίο έχει ως σκοπό την ανάπτυξη ενός νέου τυφεκίου και για τους δύο στρατούς.

Το διαμέτρημα στο οποίο έχουν καταλήξει οι δύο πλευρές είναι το τυπικό 7.62  χιλ. ΝΑΤΟ, πράγμα που προκαλεί εντύπωση καθώς οι Σουηδοί έχουν εγκαταλείψει το συγκεκριμένο διαμέτρημα υιοθετώντας  μικρότερο. Τελικά, φαίνεται ότι οι μελέτες και οι δοκιμές που έχουν πραγματοποιήσει τα τελευταία έτη οι Σουηδοί έδειξαν ότι το συγκεκριμένο διαμέτρημα είναι καλύτερο επιχειρησιακά για τους ίδιους παρά την πορεία που ακολουθείται από αρκετές στρατιωτικές δυνάμεις, αυτής της μείωσης του διαμετρήματος.

Ακόμα το πρόγραμμα δεν έχει παράξει απτά αποτελέσματα ενώ καμία εκ των δύο χωρών δεν έχει προβεί σε κάποια μεγάλη παραγγελία ακόμα προς αντικατάσταση υπάρχοντος τυφεκίου ή σε συμπλήρωση του αριθμού. Παρ’ όλα αυτά θεωρείται ότι με την ολοκλήρωση της ανάπτυξης και των δοκιμών του νέου όπλου, θα γίνουν και οι παραγγελίες από τις δύο πλευρές ώστε να εκκινήσει η γραμμή παραγωγής τους.

To τυφέκιο που θα προκύψει από αυτό το πρόγραμμα αλλά και οι παραγγελίες που θα ακολουθήσουν από τις δύο χώρες αξίας αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων, θα οδηγήσουν ίσως και άλλες δυνάμεις προς το διαμέτρημα και τη φιλοσοφία που θα ακολουθήσουν οι δύο αυτές χώρες.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.