ΚΚΕ: Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας στην επιχείρηση “Aspides” – Δεν υπηρετεί το “εθνικό συμφέρον”

επισημαίνει το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του «για την αναχώρηση της φρεγάτας "Ψαρά" για την Ερυθρά Θάλασσα»

«Ο απόπλους μιας ακόμα ελληνικής φρεγάτας για την Ερυθρά Θάλασσα και τα κυνικά λόγια του υπουργού ‘Αμυνας στο πλήρωμά της, επιβεβαιώνουν τους μεγάλους κινδύνους στους οποίους εμπλέκει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και τον λαό μας η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συναίνεση όλων των άλλων κομμάτων. Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα από τα επικίνδυνα περιστατικά στα οποία ενεπλάκη η φρεγάτα “Ύδρα” το προηγούμενο διάστημα».

«Κανένα “εθνικό συμφέρον” δεν υπηρετεί η συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην ευρωενωσιακή επιχείρηση “Aspides”, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα. Τα μόνα συμφέροντα που υπηρετεί είναι αυτά του εφοπλιστικού κεφαλαίου, καθώς και τους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που κάνουν πλάτες στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ, για να συνεχίζει τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού. Την ίδια ώρα ο λαός μας θα συνεχίζει να πληρώνει μισό εκατομμύριο ευρώ τη μέρα για την αποστολή της φρεγάτας» τονίζει το ΚΚΕ και καταλήγει στην ανακοίνωσή του:

«Ευχόμαστε στα 195 μέλη του πληρώματος καλή επιστροφή στην πατρίδα και αυτό σημαίνει να γυρίσει τώρα πίσω η φρεγάτα, να τερματιστεί η συμμετοχή της χώρας στην επιχείρηση. Αυτό ζητούν, άλλωστε, εκατοντάδες στρατευμένοι και αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων με τις παρεμβάσεις τους. Ο λαός με τον αγώνα του, και με το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή, έχει τη δύναμη να το επιβάλει».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί