Ισραηλινός ΥΠΑΜ: H Χεζμπολάχ «κοντά στο να κάνει σοβαρό λάθος – Αυτό που κάνουμε στη Γάζα ξέρουμε πώς να το κάνουμε στη Βηρυτό»

Καθώς η Χεζμπολάχ συνεχίζει να πραγματοποιεί επιθέσεις στο βόρειο Ισραήλ, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Yoav Gallant, προειδοποιεί ότι η Χεζμπολάχ "είναι κοντά στο να κάνει ένα σοβαρό λάθος" που θα τελειώσει με τους κατοίκους της Βηρυτού να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.

«Λέω εδώ στους πολίτες του Λιβάνου, βλέπω ήδη τους πολίτες στη Γάζα να περπατούν με λευκές σημαίες κατά μήκος της ακτής και να κινούνται νότια», δήλωσε ο Gallant κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε μια στρατιωτική βάση στα βόρεια σύνορα.

«Η Χεζμπολάχ παρασύρει τον Λίβανο σε έναν πόλεμο που μπορεί να συμβεί, και κάνει λάθη», πρόσθεσε.

«Αν κάνει λάθη αυτού του είδους, αυτοί που θα πληρώσουν το τίμημα είναι πρώτα από όλα οι πολίτες του Λιβάνου. Αυτό που κάνουμε στη Γάζα ξέρουμε πώς να το κάνουμε στη Βηρυτό», προειδοποιεί ο Gallant.

Ανέφερε ότι η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία χρησιμοποιεί λιγότερο από το ένα δέκατο της ισχύος της στη Λωρίδα της Γάζας.

«Οι πιλότοι μας κάθονται στο πιλοτήριο, οι μύτες των αεροπλάνων δείχνουν βόρεια. Έχουμε αρκετά να κάνουμε στο νότο, αλλά η Πολεμική Αεροπορία είναι στραμμένη προς τον Βορρά και η δύναμή της είναι πολύ μεγάλη», πρόσθεσε.

(με πληροφορίες από the times of Israel / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί