αφού η Άγκυρα προχώρησε σε προσωρινή αναστολή των εμπορικών συναλλαγών με το Ισραήλ εξαιτίας του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.
Σε ανάρτηση στο Χ (πρώην Twitter) χθες, ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομίας Νιρ Μπαρκάτ χαρακτήρισε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «αντισημιτιστή δικτάτορα», ο οποίος παραβιάζει το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και διαταράσσει τις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες με το μποϊκοτάζ.
Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αναστέλλει κάθε εμπορική συναλλαγή με το Ισραήλ ωσότου η ισραηλινή κυβέρνηση να επιτρέψει την ανεμπόδιστη πρόσβαση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.
Ο Μπαρκάτ έγραψε στο Χ ότι το Ισραήλ αναμένει από τον ΟΟΣΑ να λάβει μέτρα κατά της Τουρκίας για την «παραληρηματική απόφαση» του Ερντογάν «που βλάπτει ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικονομία».
Ο Ερντογάν, από την πλευρά του, υπερασπίστηκε τις ενέργειες της Τουρκίας χθες, λέγοντας ότι «δεν είναι πλέον δυνατή η υπομονή» μπροστά στο συνεχιζόμενο πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα. Ο Τούρκος πρόεδρος έχει κατ’ επανάληψη κατηγορήσει το Ισραήλ ότι διαπράττει «γενοκτονία» σε βάρος των Παλαιστινίων.
Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατζ καταδίκασε την απόφαση του Ερντογάν, λέγοντας ότι είναι επιζήμια για τα συμφέροντα του τουρκικού λαού και των επιχειρήσεων. «Έτσι συμπεριφέρεται ένας δικτάτορας», έγραψε ο Κατζ στο Χ.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ταϊλάνδη-Καμπότζη: Συμφωνήθηκε κατάπαυση του πυρός
- Η «πλατσέντα» είναι η βασίλισσα των γλυκών της γιορταστικής Μυτιλήνης – Οι δύο εκδοχές του
- Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ απευθύνει έκκληση για «αυτοσυγκράτηση» στις αντιμαχόμενες πλευρές στην Υεμένη
- Η σπάνια εμφάνιση του Μπάρον Τραμπ δίπλα στους γονείς του, vid
- Αργεντινή: Το Κογκρέσο ενέκρινε τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης Μιλέι
- Ακόμα 131 αλλοδαποί περισυνελέγησαν νοτίως της Κρήτης
- Εντυπωσίασε το θέαμα με drones στα Ενετικά τείχη στο Ηράκλειο, vid
- Ευρώπη και Ουκρανία: Δεν έχει νόημα αυτό που συμβαίνει με την οικονομία! Ή μήπως έχει;
- Νύχτα μπλακ άουτ και εκρήξεων στο Κίεβο, vid
- Κακοκαιρία στις ΗΠΑ: Χιλιάδες ακυρώσεις ή καθυστερήσεις πτήσεων – Ποια αεροδρόμια έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΚΑΙΡΟΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ
ΡΕΥΜΑ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
ΑΠΕΡΓΙΑ
ΜΕΤΡΟ
ΑΓΡΟΤΕΣ
VOUCHER
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ









