ΗΠΑ-Βρετανία: Επιβάλλουν κυρώσεις σε δίκτυο συγκέντρωσης κεφαλαίων που συνδέεται με τη Χαμάς

Tο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα ότι

οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία επέβαλαν κυρώσεις σε βάρος ενός δικτύου συγκέντρωσης κεφαλαίων που συνδέεται με την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς η οποία διενήργησε επίθεση εναντίον του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε πως τα μέτρα έχουν στόχο δύο άτομα και τρεις οντότητες που χαρακτήρισε ως κρίσιμους παράγοντες οικονομικής διευκόλυνσης που εμπλέκονται στη συγκέντρωση κεφαλαίων για τη Χαμάς, την οποία οι δύο χώρες κατατάσσουν στις τρομοκρατικές οργανώσεις.

“Το υπουργείο Οικονομικών παραμένει δεσμευμένο στην υποβάθμιση της ικανότητας της Χαμάς να χρηματοδοτεί τις τρομοκρατικές της δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων μέσω διαδικτυακών εκστρατειών συγκέντρωσης κεφαλαίων με στόχο να διοχετεύσουν χρήματα απευθείας στην οργάνωση”, ανέφερε στην ανακοίνωση ο υφυπουργός Οικονομικών Μπράιαν Νέλσον.

“Αυτή η ενέργεια ελήφθη στο πλαίσιο μιας συλλογικής προσπάθειας από κοινού με την Εφαρμογή των Κυρώσεων του Υπουργείου Εξωτερικών [Φόρεϊν Όφις] του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο εφαρμόζει κυρώσεις στους ίδιους στόχους”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Το Ισραήλ λέει πως οι μαχητές της Χαμάς σκότωσαν 1.200 ανθρώπους στην επίθεση του Οκτωβρίου εξακολουθούν να κρατούν περισσότερους από 130 ομήρους στη Γάζα. Τουλάχιστον 32.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στην επίθεση που εξαπέλυσε ακολούθως το Ισραήλ στη Γάζα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας που διοικείται από τη Χαμάς.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί