Ο Σι Τζινπίνγκ διαβεβαίωσε σήμερα ότι η Κίνα είναι «ασταμάτητη», κατά τη διάρκεια ομιλίας του κατά την έναρξη της τεράστιας στρατιωτικής παρέλασης στο Πεκίνο κατά την επέτειο του τέλους του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, με παρόντες πολλούς ξένους ηγέτες, ανάμεσά τους της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.
«Η αναγέννηση του κινεζικού έθνους είναι ασταμάτητη και η ευγενής υπόθεση της ειρήνης και της ανάπτυξης της ανθρωπότητας σίγουρα θα θριαμβεύσει», είπε.
«Σήμερα, η ανθρωπότητα έχει για ακόμη μια φορά μπροστά της την επιλογή μεταξύ της ειρήνης ή του πολέμου, του διαλόγου ή της σύγκρουσης», πρόσθεσε ο κινέζος πρόεδρος.
Η παρέλαση και η κοινή παρουσία Σι, Πούτιν, Κιμ Γιονγκ Ουν κ.α. αποτελεί ηχηρό μήνυμα στην διεθνιστική Δύση.
Δείτε βίντεο:
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καταβάλλεται στις 19 Δεκεμβρίου το αδειοδωρόσημο Χριστουγέννων 2025 σε εργατοτεχνίτες οικοδόμους
- Συνελήφθη 59χρονος για διαρρήξεις σε αποθήκες σπιτιών και επιχειρήσεων στη Θέρμη
- Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα της ΕΛ.ΑΣ. με…κλεμμένο μοτοποδήλατο!
- Μακελειό στο Σίδνεϊ: 59 κατηγορίες σε βάρος του δράστη του φονικού στην παραλία Μπόνταϊ
- Το σοκ που πάνε να προκαλέσουν εντός ΕΕ θα είναι μεγάλο! Τι συμβαίνει με απλά λόγια
- Το φαβορί των βραβείων «One Battle After Another» έρχεται στο HBO Max
- Πρόεδρος Λευκορωσίας για Ουκρανικό: «Το βασικό είναι να μην αλλάξει θέσεις ο Τραμπ»
- Το σπίτι της ταινίας «Home Alone» ετοιμάζει μια έκπληξη!
- Στον Γαστρονομικό Οδηγό Michelin εντάσσεται η Θεσσαλονίκη
- Εξερευνήτρια γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που διέσχισε περπατώντας τη Σαουδική Αραβία, vid









