Η νίκη της Ρωσίας στο Soledar: «Η μοίρα του ουκρανικού στρατεύματος που παραμένει εκεί έχει ήδη επισφραγιστεί»

Για πρώτη φορά μετά την Μαριούπολη, η Ρωσία κατάφερε να περικυκλώσει μια μεγαλύτερη ομάδα ουκρανικών ένοπλων σχηματισμών.

Όπως εξηγεί ο Ουκρανός δημοσιογράφος Yuri Podoljaka στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του για τον πόλεμο της Ουκρανίας, η μοίρα του ουκρανικού στρατεύματος που παραμένει στο Soledar έχει ήδη επισφραγιστεί. Για πρώτη φορά μετά την Μαριούπολη, η Ρωσία κατάφερε να περικυκλώσει μια μεγαλύτερη ομάδα ουκρανικών ένοπλων σχηματισμών.

Όπως σημειώνει:

«Το Soledar έπεσε. Ενώ ο καθαρισμός των αλατωρυχείων της πόλης Donbass θα συνεχιστεί, η μοίρα του εναπομείναντος ουκρανικού σώματος είναι επισφραγισμένη. Επιπλέον, στο κέντρο αυτής της πόλης, ο ρωσικός στρατός κατάφερε να περικυκλώσει μια μεγαλύτερη ομάδα ουκρανικών ένοπλων σχηματισμών για πρώτη φορά μετά την Μαριούπολη (άνοιξη του 2022).

“Ελπίζω να τελειώσει με τον ίδιο τρόπο με την σύλληψη πολλών αντιπάλων. Μέχρι στιγμής γίνεται λόγος για έναν έως διακόσιους (από τις 10 και 11 Ιανουαρίου), που ελπίζουμε ότι θα αυξηθούν. Ίσως σε τριακόσιους έως πεντακόσιους”.

Αυτή η νίκη είναι αναμφίβολα πολύ σημαντική, γιατί με την απελευθέρωση του Soledar, οι ρωσικές δυνάμεις σχημάτισαν το βόρειο άκρο της λαβίδας γύρω από τη σκληρά μαχόμενη πόλη Artemovsk (Μπακχμούτ) – τον κύριο κόμβο ανεφοδιασμού των ουκρανικών στρατευμάτων στην λεκάνη του Donets».

photo ρωσικό υπουργείο Άμυνας

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί