• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η Ιταλία πιθανώς να συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα Αρμάτων μάχης (BINTEO)

Η Ιταλία πιθανώς να συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα Αρμάτων μάχης (BINTEO)

ARMA_MAXHS_ITALIA

Εδώ και αρκετό καιρό οι Ιταλοί είναι προβληματισμένοι από τις χαμηλές διαθεσιμότητες των αρμάτων μάχης Ariete τα οποία είναι συνολικά 123 και εξοπλίζουν 3 τεθωρακισμένα συντάγματα του Ιταλικού Στρατού.

Ο υφυπουργός Αμύνης της Ιταλίας, Giulio Calvisi, με δηλώσεις του αναφέρθηκε στην πιθανότητα η Ιταλία να ενταχθεί στο πρόγραμμα του κύριου επίγειου συστήματος μάχης ( Main Ground Combat System) . Οι συζητήσεις με τη γερμανική πλευρά συνεχίζονται καθώς οι Ιταλοί βλέπουν σαν ευκαιρία τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ανάπτυξης ενός νέου κύριου άρματος μάχης.

Ωστόσο, δε μένουν μόνο σε αυτή την προοπτική αλλά ταυτόχρονα έχουν δώσει 35 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση των υπαρχόντων Ariete από την Conzortio Iveco-Oto Melara για την αναβάθμιση των 3 πρωτότυπων αρμάτων πάνω στα οποία θα αναβαθμιστούν και τα υπόλοιπα 120 άρματα εφόσον το πρόγραμμα κριθεί πετυχημένο. Η αναβάθμιση περιλαμβάνει την αλλαγή του συγκροτήματος ισχύος  με ένα των 1.500 ίππων αφού το υπάρχον των 1.300 δεν αποδίδει όπως πρέπει. Μαζί με το συγκρότημα ισχύος θα αλλάξουν και το σύστημα μετάδοσης κίνησης με ένα νεώτερο και πιο αξιόπιστο. Εκτός των παραπάνω, θα γίνουν αλλαγές και στις ερπύστριες των αρμάτων αφού η δράση στο Ιράκ και το Αφγανιστάν απέδειξε ότι χρειάζεται μεγαλύτερη κατανομή του βάρους του άρματος ως προς το έδαφος για να μειωθούν οι βλάβες στο σύστημα κίνησης του άρματος αλλά και οι ερπύστριες να είναι ανθεκτικότερες. Για το λόγο αυτό οι ερπύστριες θα αλλαχτούν με άλλες πλατύτερες και κατασκευασμένες με νεώτερες και πετυχημένες τεχνικές.                 Αλλαγές θα υπάρξουν και στα ηλεκτροοπτικά συστήματα του άρματος με αντικατάσταση όλων των υδραυλικών μερών του πύργου με ηλεκτρικά, νέα συστήματα επιτήρησης και σκόπευτσης για τον σκοπευτή του άρματος καθώς επίσης και νέο σύστημα ασυρμάτου με δυνατότητα δορυφορικής λήψης και αποστολής πληροφοριών.

Αν η προσπάθεια της Iveco  δεν ευοδώσει, τότε οι Ιταλοί θέλουν να είναι εντός του προγράμματος MGCS ώστε να προχωρήσουν στην επόμενη γενιά αρμάτων χωρίς να χάσουν χρόνο και χρήμα  και να αποσύρουν σταδιακά τα Ariete τα οποία έχουν διαθεσιμότητα 40% μόνο.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •