Η Ινδία θα προμηθευτεί επιπλέον ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά τα συνοριακά επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ Ινδικού και Κινεζικού στρατού στα υψίπεδα του Galwan στην επαρχία της Ladakh, οι Ινδοί φαίνεται ότι αποφάσισαν να προμηθευτούν επιπλέον ρωσικά μαχητικά για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Το Ινδικό Υπουργείο Αμύνης είχε εδώ και καιρό στα σκαριά την κατάρτιση μιας επίσημης πρότασης προς τη Ρωσία για την […]

Μετά τα συνοριακά επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ Ινδικού και Κινεζικού στρατού στα υψίπεδα του Galwan στην επαρχία της Ladakh, οι Ινδοί φαίνεται ότι αποφάσισαν να προμηθευτούν επιπλέον ρωσικά μαχητικά για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Το Ινδικό Υπουργείο Αμύνης είχε εδώ και καιρό στα σκαριά την κατάρτιση μιας επίσημης πρότασης προς τη Ρωσία για την αγορά επιπλέον μαχητικών αεροσκαφών αλλά οι κατάσταση στα Σινο-ινδικά σύνορα τον τελευταίο καιρό επέσπευσε κατά πολύ τη διαδικασία. Το αίτημα ύψους 780 εκ. αφορά την προμήθεια συνολικά 33 αεροσκαφών και συγκεκριμένα, 12 Su-30 MKI και 21 MiG-29, αρκετά αεροσκάφη δηλαδή για να εξοπλιστούν ή επανεξοπλιστούν 2 πλήρεις μοίρες μαχητικών αεροσκαφών.

Δε γίνεται επίσης να παραβλεφθεί το γεγονός του ποσού που θα πληρώσουν οι Ινδοί για συνολικά 30 αεροσκάφη των 2 αυτών τύπων το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Οι Ρώσοι ούτως ή άλλως διαθέτουν φθηνότερα τα συστήματά τους αν το συνολικό deal είναι επικερδές.

Αντίστοιχα, οι Κινέζοι έχουν ενισχύσει την προκεχωρημένη αεροπορική βάση τους στα υψίπεδα του Θιβέτ, την Ngari Gunsa. Η βάση χρησιμοποιείται και ως πολιτικό αεροδρόμιο αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση οι κινέζοι έχουν μεταφέρει εκεί αριθμό μαχητικών J-11 και J-16, κίνηση που επιβεβαιώθηκε μέσω δορυφορικών φωτογραφιών.

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί