Η διαρκής προώθηση των Rafale: Η νέα πώληση στα ΗΑΕ

Αναμφίβολα, η Κυβέρνηση Μακρόν είναι το λιγότερο επικερδής για τη γαλλική αμυντική αεροπορική βιομηχανία αλλά και την αμυντική της βιομηχανία γενικότερα καθώς οι πωλήσεις των μαχητικών Rafale έχουν αυξηθεί με κορυφαία, για τα τελευταία έτη ειδικά, αυτή της πώλησης των μαχητικών του τύπου στα ΗΑΕ προ ημερών. Τα Εμιράτα κατά την επίσημη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Εμμάνουελ […]

Αναμφίβολα, η Κυβέρνηση Μακρόν είναι το λιγότερο επικερδής για τη γαλλική αμυντική αεροπορική βιομηχανία αλλά και την αμυντική της βιομηχανία γενικότερα καθώς οι πωλήσεις των μαχητικών Rafale έχουν αυξηθεί με κορυφαία, για τα τελευταία έτη ειδικά, αυτή της πώλησης των μαχητικών του τύπου στα ΗΑΕ προ ημερών.

Τα Εμιράτα κατά την επίσημη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Εμμάνουελ Μακρόν, υπέγραψαν συμφωνία για την πώληση συνολικά 80 μαχητικών Rafale, 12 ελικοπτέρων Caracal και την προμήθεια πολλών όπλων που θα συνοδεύσουν την αγορά αυτή ( ελικόπτερα και Rafale) αλλά και επιπλέον προμήθειες για τα ήδη υπάρχοντα συστήματα. Το συνολικό κόστος του προγράμματος δεν ανακοινώθηκε αλλά με τα μέχρι τώρα δεδομένα,  8 δις ευρώ κοστίζουν μόνο τα μαχητικά( 100 εκ. ευρώ τα αγοράζει η Γαλλική Αεροπορία), με επιπλέον κόστη για εκπαίδευση, εγκαταστάσεις, υποστήριξη ακόμα 1-1.5 δις και τα όπλα τους επιπλέον 1-2 δις, τότε η σύμβαση περιλαμβανομένων των ελικοπτέρων θα αγγίξει το τεράστιο ποσό των 15 δις.

Τα ΗΑΕ ήδη διαθέτουν άλλωστε ένα μεγάλο αριθμό μαχητικών Mirage 2000-9 με τον αντίστοιχο εξοπλισμό τους ενώ υπάρχουν συνολικά 4 γαλλικές βάσεις στο έδαφος των Εμιράτων και η παρουσία των Γάλλων είναι κάτι παραπάνω από συνεχής, στη συγκεκριμένη χώρα του Κόλπου. Τα μαχητικά που θα προμηθευτούν τα ΗΑΕ θα είναι της έκδοσης F4 με τις παραδόσεις να ξεκινούν από το 2026 και έπειτα πράγμα το οποίο ικανοποιεί ιδιαίτερα τους Γάλλους οι οποίοι επιθυμούν να γεμίσουν τη γραμμή παραγωγής της Dassault για το δεύτερο μισό της τρέχουσας δεκαετίας εξασφαλίζοντας μεγάλο έργο για τη γαλλική αμυντική βιομηχανία.

Τη χρονιά αυτή η Γαλλία πώλησε επιπλέον 6 μαχητικά του τύπου στην Ελλάδα, ακόμα 24 μαχητικά στην Αίγυπτο, 12 μεταχειρισμένα στην Κροατία και τα 80 μαχητικά στα ΗΑΕ.

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί