• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η Denel ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία συστήματος αυτοπροστασίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Denel ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία συστήματος αυτοπροστασίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Επί αρκετά χρόνια η Denel Dynamics προσπαθεί να αναπτύξει ένα σύστημα αυτοπροστασίας ανάλογο των Trophy Shtora που υπάρχουν και έκανε ένα βήμα ακόμα προς αυτή την κατεύθυνση με την ανάπτυξη του πυραύλου Mongoose 3.

Σύμφωνα με την τελευταία έκδοση του Denel insights η εταιρεία έχει φτάσει στο σημείο να μπορεί να εγκαταστήσει στο σύστημά της κάθετους εκτοξευτές πυραύλων και δοκιμές πτήσης αυτών στο πεδίο δοκιμών Αλκατπάν της Armchor.

Ο πύραυλος Mongoose αναπτύχθηκε για την προσβολή εισερχόμενων πυραύλων, βλημάτων πυροβολικού και βλημάτων όλμων και το αρχικό πρόγραμμα στο οποίο εντάχθηκε ήταν αυτό της Saab και της Reutech για το σύστημα LEDS 150 το οποίο χρησιμοποίησε τον Mongroose 1 για την επιτυχή προσβολή ενός βλήματος RPG 7 στα 20 μέτρα και ο πύραυλος Mongoose 2 κατάφερε να αναχαιτίσει βλήμα στα 60 μέτρα το 2014.

Παρ’ όλα αυτά το πρόγραμμα σταμάτησε από τη Saab λόγο χαμηλής χρηματοδότησης και τώρα το πιθανό είναι ότι ο Mongoose 3 θα χρησιμοποιηθεί από τη Denel Dynamics για το σύστημα C-RAM Cheetah.

Μετά τις δοκιμές, θα καταδειχθεί αν το σύστημα είναι πλήρως λειτουργικό και επίσης αρκετοί αναφέρουν ότι η Αίγυπτος σκέφτεται την εγκατάστασή του σε τέτοια περίπτωση στα άρματα Abrams που διαθέτει.

Δείτε στο βίντεο το σύστημα LEDS 150 παρόμοιο του οποίου θα είναι και το Cheetah.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.