Ο γιατρός Άχμεντ ελ Μοχαλαλάτι δήλωσε τηλεφωνικώς στο Reuters πως παρά τις “δύσκολες” συνθήκες στο νοσοκομείο, δεν έχουν πεθάνει μωρά εκεί αφότου εισήλθε ο ισραηλινός στρατός σε αυτό προχθές, Τετάρτη.
Το Ισραήλ υποστηρίζει πως η Χαμάς έχει κέντρο διοίκησης κάτω από το νοσοκομείο, έναν ισχυρισμό που η παλαιστινιακή οργάνωση μαχητών αρνείται. Το Reuters δεν έχει μπορέσει να επιβεβαιώσει την κατάσταση στο νοσοκομείο από ανεξάρτητη πηγή.
“Είναι μια πολύ τρομακτική κατάσταση, εδώ τα ισραηλινά άρματα μάχης και οι Ισραηλινοί στρατιώτες μετακινούνται μέσα στην περιοχή του νοσοκομείου, σε όλο το νοσοκομείο”, δήλωσε ο Μοχαλαλάτι, ένας χειρουργός που σπούδασε στο Κάιρο και εκπαιδεύθηκε στο Λονδίνο.
“Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Πυροβολούν όλη την ώρα, όλες τις περιοχές”.
Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε χθες, Πέμπτη, πως ανακάλυψε μια υπόγεια σήραγγα της Χαμάς και ένα όχημα με όπλα στο συγκρότημα του νοσοκομείου Αλ Σίφα. Δημοσιοποίησε επίσης βίντεο και φωτογραφίες για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του.
Μιλώντας στα αγγλικά, ο Μοχαλαλάτι είπε: “Δεν βρήκαν τίποτα. Δεν συνάντησαν την παραμικρή αντίσταση. Ούτε ένας πυροβολισμός εναντίον τους μέσα στην περιοχή του νοσοκομείου”.
Το νοσοκομείο, γεμάτο ασθενείς και εκτοπισμένους, που πασχίζει να συνεχίσει τη λειτουργία του, έχει γίνει επίκεντρο παγκόσμιας ανησυχίας.
Ο Μοχαλαλάτι δήλωσε πως ο ισραηλινός στρατός έδωσε κάποιες προμήθειες αφότου εισέβαλε στο νοσοκομείο αλλά αυτές είναι ανεπαρκείς.
“Αυτό που συνέβη είναι πως ο κόσμος, εμάς μας τελειώνουν τα τρόφιμα, μας τελείωσε το πόσιμο νερό”, είπε ο Μοχαλαλάτι. “Και στη συνέχεια, έκαναν διευθετήσεις για λίγα, μόνο λίγα τρόφιμα και νερό, που είναι πολύ, πολύ ελάχιστα, που δεν καλύπτουν, ίσως το 40% του αριθμού των ανθρώπων που βρίσκονται εδώ γύρω”.
Ο δρ Μοχάμεντ Ταμπάσα, επικεφαλής του παιδιατρικού τμήματος του αλ Σίφα, δήλωσε τη Δευτέρα πως τρία νεογνά πέθαναν καθώς τα προβλήματα συσσωρεύονταν στο νοσοκομείο, και πως η ζωή των 36 υπόλοιπων νεογνών διέτρεχε κίνδυνο.
“Μέχρι χθες ήταν 36, ευτυχώς κανένα δεν έχει χάσει τη ζωή του”, είπε σήμερα.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οι αρχές στο Ιράν θα επιτρέψουν ακόμη και σε 12χρονα παιδιά να ενταχθούν στους εθελοντές που περιπολούν στην Τεχεράνη
- Συνελήφθη ο 35χρονος που επιτέθηκε σε αστυνομικό με τσεκούρι στους Αμπελόκηπους
- Αναφορά στις «προφητείες, συμπεριλαμβανομένων και των σατανικών» εν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων
- «Μεγάλο λάθος» η τυχόν ακύρωση της επίσκεψης του βασιλιά Καρόλου στις ΗΠΑ, δηλώνει ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Λονδίνο
- Θεσσαλονίκη: Κλειστά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της ΠΑΘΕ μετά από πυρκαγιά σε ξερά χόρτα
- Μελόνι: «Η Ευρώπη ακολουθεί, επιτέλους, την σωστή κατεύθυνση» για τους «κόμβους επιστροφής παράτυπων μεταναστών»
- Τουρκικό ΥΠΕΞ για επίθεση σε δεξαμενόπλοιο στη Μαύρη Θάλασσα: «Σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλεια και τη ναυσιπλοΐα»
- Με τη συμμετοχή 57 επιχειρήσεων και παραγωγικών φορέων αναχωρεί την Κυριακή η αποστολή του ΥΜΑΘ για Βελιγράδι
- Συνεργασία ΔΥΠΑ και ΟΟΣΑ – Νέα στρατηγική για την ενίσχυση της επανένταξης των πιο ευάλωτων ανέργων
- Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης στο Κολωνάκι με λεία άνω των 200.000 ευρώ









