Φουντώνει η μάχη για το Μπακχμούτ – Οι Ρώσοι κατέλαβαν εργοστάσιο, εξελίξεις και στο υπόλοιπο μέτωπο

Σταθερά προχωρούν οι Ρώσοι...

Ξεκίνησε το βράδυ η έφοδος των ρωσικών δυνάμεων στο εσωτερικό του Μπάκχμουτ διασπώντας την αμυντική γραμμή της 71ης ουκρανικής Ταξιαρχίας και καταλαμβάνοντας το εργοστάσιο Σινιατ στον ανατολικό τομέα. Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν το εργοστάσιο ως προγεφύρωμα για περαιτέρω διείσδυση προς το κέντρο της πόλης.

Οι μονάδες της Wagner προήλασαν κατά μήκος της λεωφόρου Pervomaysky μέχρι την διασταύρωση με την οδό Dobrolyubova. Διεξάγονται σκληρές οδομαχίες και η περαιτέρω προώθηση των Ρώσων θα είναι πολύ αιματηρή. Μέσα στην πόλη βρίσκονται πάνω από 30.000 Ουκρανοί στρατιώτες και Δυτικοί μισθοφόροι.

ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΜΕΤΩΠΟ

Στον τομέα του Lyman, ο αγώνας για την διεξαγωγή της πρωτοβουλίας κοντά στην Ploshchanka και την Chervonoopopivka συνεχίζεται.

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπολύουν πολύπλοκα πλήγματα σε θέσεις και πίσω γραμμές ουκρανικών σχηματισμών.

▪️Οι μονάδες επίθεσης PMC του Wagner έχουν καταλάβει πολλά ουκρανικά οχυρά κοντά στο Pidhirne.

Ο οικισμός είναι ένα βασικό σημείο άμυνας της AFU (ουκρανικές δυνάμεις) στην βόρεια πλευρά της, η κατάληψη της οποίας θα καταστήσει δυνατή την ανάληψη της πόλης σε ημικύκλιο.

▪️Οι μονάδες της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας της Δημοκρατίας εξαπέλυσαν την αναμενόμενη επίθεσή τους σε θέσεις της Ουκρανίας κοντά στο Τορέτσκ.

Η ουκρανική διοίκηση μεταφέρει βιαστικά πρόσθετες εφεδρείες σε αυτό το τμήμα του μετώπου.

▪️Το ουκρανικό πυροβολικό μεγάλου διαμετρήματος και το MLRS συνεχίζουν να πραγματοποιούν μαζικούς βομβαρδισμούς του Ντόνετσκ.

Τα χτυπήματα έπληξαν γειτονιές πολιτών, ένα νοσοκομείο υπέστη ζημιές και ένα πολυώροφο κτίριο κατοικιών καίγεται. Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.

▪️Σκληρές αστικές μάχες διεξάγονται στις κεντρικές συνοικίες της Mar’inka, όπου ρωσικά μηχανοκίνητα τυφέκια έχουν απωθήσει όλες τις αντεπιθέσεις της AFU και απωθούν τον εχθρό

Οι αρχές της ΛΔΔ δηλώνουν ότι ελέγχουν το 70 τοις εκατό της επικράτειας της πόλης.

▪️Στον τομέα Vuhledar, οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται στο ουκρανικό οχυρό στην κατεύθυνση Velyka Novosilka.

Στόχος της επίθεσης είναι η βελτίωση των σημερινών θέσεων και η κατάληψη ορισμένων εχθρικών οχυρών.

▪️Το καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει να διεξάγει τρομοκρατικό πόλεμο. Το αυτοκίνητο του αναπληρωτή επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης ανατινάχθηκε στην περιοχή της Χερσώνας

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Vitaliy Bulyuk μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σταθερή κατάσταση.

freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί