Εξοπλισμός της Λιθουανίας με Javelin

Η Λιθουανία προχωρά στην προμήθεια ενός αρκετά καλού αριθμού συστημάτων εκτόξευσης κατευθυνόμενων αντιαρματικών πυραύλων top-attack τύπου Javelin από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με ανάλογη ανακοίνωση του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους.

Οι Λιθουανοί πρόκειται να λάβουν συνολικά 30 εκτοξευτές τύπου Javelin με συνολικά 341 αντιαρματικούς πυραύλους να τους διατίθενται αλλάζοντας την παραγγελία τους από αρχικά 20 εκτοξευτές με 111 πυραύλους σε 30 με 341 πυραύλους αντίστοιχα συν τους εκπαιδευτικούς πυραύλους και τα παρελκόμενα. Το συνολικό κόστος της προμήθειας αυτής, εφόσον οι Λιθουανοί αγοράσουν το μέγιστο θα αγγίξει τα 125 εκ. δολάρια.

Οι Λιθουανοί δεν είναι οι μόνοι τους οποίους οι ΗΠΑ εξοπλίζουν με τα συγκεκριμένα αποτελεσματικά αντιαρματικά όπλα καθώς προτίθενται να δώσουν αριθμό εκτοξευτών και αντίστοιχων πυραύλων στον Ουκρανικό Στρατό ως έμμεσο μέτρο “αποτροπής” κατά των Ρώσων. Η προμήθεια αυτή θα γίνει στα πλαίσια της βοήθειας που έχουν υποσχεθεί οι ΗΠΑ στην Ουκρανία για το 2022 η οποία ανέρχεται στο ποσό των 400 εκ. δολαρίων επίσημα και σε αυτή τη βοήθεια θα ενταχθεί και η προμήθεια επιπλέον συστημάτων του τύπου ενώ ήδη έχουν αποστείλει εκτοξευτές στην Ουκρανία.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί