Σύμφωνα με δημοσιεύματα μέσων της Ασίας, οι Φιλιππίνες φέρονται να έχουν υπογράψει συμβόλαιο προμήθεια των υπερηχητικών πυραύλων BrahMos από την Ινδία.
Σε συνάντηση που είχα στο Υπουργείο Αμύνης των Φιλιππινών, ο πρέσβης της Ινδίας Shambu Kumaran και ο Φιλιππινέζος Υφυπουργός Αμύνης Raymund Elefante, υπέγραψαν τη συμφωνία για την προμήθεια των πυραύλων από τις Φιλιππίνες οι οποίες θέλουν να ενισχύσουν τις αντιπλοίκές δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεών τους. Οι δύο άνδρες δεν έκαναν περισσότερες δηλώσεις επί του ζητήματος.
Πριν από την εν λόγω συνάντηση, είχαν πραγματοποιηθεί συναντήσεις μεταξύ των δύο πλευρών και με εκπροσώπους της εταιρείας που κατασκευάζει και εξάγει τους BrahMos τον περασμένο Ιανουάριο αλλά και το περασμένο καλοκαίρι και οι συζητήσεις αυτές φαίνεται ότι απέδωσαν τελικά καρπούς.
Οι υπερηχητικοί πύραυλοι BrahMos αποτελούν ένα από τα όπλα που ανέπτυξαν οι Ρώσοι από κοινού με τους Ινδούς, με τους Ινδούς να αγοράζουν τα πλήρη δικαιώματα του συστήματος ώστε να μπορούν πλέον να εξάγουν τους πυραύλους όπου θελήσουν . Περισσότερα για τον εν λόγω ποιοτικότατο πύραυλο είχαμε γράψει σε άρθρο μας εδώ: https://www.el.gr/war/oi-filippines-tha-promitheytoyn-tin-epa/ .
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μέτρα στήριξης του πρωτογενή τομέα και αποτροπής αυξήσεων στα τρόφιμα ζητά ο Κ. Αρβανίτης
- Βραζιλία: Βελτιώνεται η υγεία του πρώην προέδρου Μπολσονάρου – Εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική
- Περού: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός Μιράγιες
- Ν. Κεραμέως: Νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στον επισιτισμό – Ωφελημένοι 400.000 εργαζόμενοι
- Αναρτήθηκε ο προσωρινός πίνακας αποτελεσμάτων αιτήσεων ωφελούμενων εργαζομένων για τη νέα δράση κατάρτισης της ΔΥΠΑ
- Ο πρόεδρος της Κολομβίας κατηγορεί τον Ισημερινό ότι βομβάρδισε παραμεθόριες περιοχές της χώρας
- Κ. Χατζηδάκης: 5,3 δισ. για περιβάλλον, στέγαση, μεταφορές – Ποιοι θα ωφεληθούν
- «Πολύ μεγάλος παίκτης» η Ρωσία – Τα γεγονότα αποκάλυψαν την πραγματικότητα
- Το Ισραήλ λέει πως θα βρει και θα εξουδετρερώσει τον Μοτζάμπα Χαμενεΐ
- Κι όμως, μια πολυεδρική επιφάνεια από χάλυβα μπορεί να γίνει λεία σφαίρα μέσα σε 6 δευτερόλεπτα (BINTEO)









