Έτοιμη για καθέλκυση και η τρίτη Κορβέτα του Αιγυπτιακού Ναυτικού (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Κάϊρο έχει επιδοθεί σε ένα ντελίριο εξοπλισμών σε θάλασσα και αέρα, προμηθευόμενο σωρεία νέων συστημάτων και μάλιστα αρκετά ποιοτικών με το ανάλογο κόστος φυσικά για τους Αιγύπτιους. Έν από τα συστήματα τα οποία αγόρασαν οι Αιγύπτιοι, είναι και οι γαλλικές κορβέτες κλάσης Gowind 2500. Οι Κορβέτες αυτές επιλέχθηκαν από τους Αιγύπτιους έναντι των γερμανικών […]

Το Κάϊρο έχει επιδοθεί σε ένα ντελίριο εξοπλισμών σε θάλασσα και αέρα, προμηθευόμενο σωρεία νέων συστημάτων και μάλιστα αρκετά ποιοτικών με το ανάλογο κόστος φυσικά για τους Αιγύπτιους. Έν από τα συστήματα τα οποία αγόρασαν οι Αιγύπτιοι, είναι και οι γαλλικές κορβέτες κλάσης Gowind 2500. Οι Κορβέτες αυτές επιλέχθηκαν από τους Αιγύπτιους έναντι των γερμανικών ΜΕΚΟ Α-200 που πρότεινε η ThyssenKrupp Marine Systems και των κορβετών Sigma που πρότεινε η Damen. Η πρώτη κορβέτα, η Al Fateh κατασκευάστηκε στη Γαλλία ενώ το συμβόλαιο με τη Γαλλική κυβέρνηση προέβλεπε ότι οι άλλες 3 θα ναυπηγούνταν στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Για το σκοπό αυτό οι Γάλλοι μετέφεραν στην Αίγυπτο τεχνικό προσωπικό και συμβούλους ώστε να βοηθηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα οι Αιγύπτιοι στην κατασκευή των κορβετών. Το συμβόλαιο προβλέπει να ναυπηγηθούν και άλλες δύο αλλά αυτές θα κατασκευαστούν στη Γαλλία.
Η Gowind 2500 φέρει τα εξής συστήματα στη διαμόρφωση του Αιγυπτιακού Ναυτικού:

  • Πυροβόλο 1 × OTO Melara 76 mm 
  • Πυροβόλα 2 × Nexter Narwhal 20 mm (CIWS)
  • Κάθετους εκτοξευτές 16 × VLS για VL Mica πυραύλους επιφανείας αέρος
  • Εκτοξευτές αντιπλοϊκών πυραύλων 8 × MBDA MM40 Exocet 
  • 2 τριπλούς εκτοξευτές τορπιλών

Τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και αντιμέτρων που φέρουν τα πλοία του Αιγυπτιακού Ναυτικού είναι τα εξής:

  • Vigile 200 Tactical R-ESM System[11]
  • Altesse Naval C-ESM[12]
  • Εκτοξευτής αντιμέτρων Sylena MK2

Ραντάρ:SMART-S Mk2 3D
Σόναρ: Captas 2 μεταβλητού βάθους και Kinglip
Σύστημα μάχης: SETIS από τη Naval Group.
Τέλος, το πλοίο έχει πλήρωμα 65 ατόμων και μπορεί να φιλοξενήσει και μία ομάδα ειδικών επιχειρήσεων μεγέθους 15 ανδρών ακόμα. Η ταχύτητα που αναπτύσσει το σκάφος ανέρχεται στους 28 κόμβους με εμβέλεια 6.900 χλμ. και το σύστημα πρόωσης του πλοίου είναι τύπου CODAD( Combined Diesel & Diesel, δηλαδή δύο κινητήρες diesel δίνουν ώθηση στον ίδιο άξονα προπέλας).
Πρόκειται για ένα πάρα πολύ καλά εξοπλισμένο πλοίο για την κατηγορία του με την υπό ανάπτυξη κορβέτα Gowind 3100 να είναι μία καλή επιλογή για το Πολεμικό Ναυτικό εφόσον αυτό θέλει να μεταβεί σε κορβέτες.

Και δείτε στο παρακάτω βίντεο την πρώτη κορβέτα του Αιγυπτιακού Ναυτικού, την Al-Fateh

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί