Επίσπευση των εργασιών για την παράδοση του πρώτου Tu-160

Στο εργοστάσιο της Tupolev στο Καζάν, κατακευαζονται τα νέα υπερηχητικά στρατηγικά βομωαρδιστικά της Ρωσικής Αεροπορίας, τα Tu-160. Αν και τα εν λόγω στρατηγικά βομβαρδιστικά κατασκευάζονται στη Ρωσία από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, τα νέα βομβαρδιστικά του τύπου έχουν Νε άτρακτο με πολλές βελτιώσεις και νέα ηλεκτρονικά συστήματα που το εξοπλίζουν για να μπορεί να σταθεί στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον.

Τα βομβαρδιστικά αυτά με εμβέλεια 12.000 χλμ. περίπου, υπερηχητική ταχύτητα, κινητήρες με δυνατότητά μετάκαυσης και ικανότητά μεταφοράς μεγάλου όγκου φορτίου και πυρηνικών όπλων σε επιχειρησιακό ύψος έως και 16 χλμ. είναι ένα εκ των πλέον πετυχημένων στρατηγικών βομβαρδιστικών της Ρωσίας και γι αυτό το λόγο εξελίσσεται και παραμένει σε παραγωγή.

Το 2015 αποφασίστηκε η ανανέωση της γραμμής παραγωγής και η κατασκευή 50 αεροσκαφών του τύπου σε μία πιο σύγχρονη έκδοση με το πρώτο να παραδίδεται επίσημα στη ρωσική αεροπορία το 2022. Παρ’ όλα αυτά, στις 22 Δεκεμβρίου ο τύπος κλείνει 40 χρόνια υπηρεσίας και τα ανώτερα κλιμάκια επιθυμούν το πρώτο σύγχρονο Tu-160M2 να έχει εξέλθει του εργοστασίου στο Καζάν στις 22 Δεκεμβρίου για να υπάρχει ο συμβολισμός.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το προσωπικό του εργοστασίου να εργάζεται σε διπλό βάρδιες για να τηρηθεί τον πραγματικά δύσκολο αυτό χρονοδιάγραμμα παράδοση του στρατηγικού βομβαρσιατικού.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.