Όπως ανακοινώθηκε, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γαλλίας Δημήτριο Πλουμή, με τον οποίο είχε την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και τις δράσεις της Μητρόπολης για τη στήριξη της Eλληνορθόδοξης κοινότητας στη Γαλλία.
Ακολούθως μετέβη στην Ελληνική πρεσβεία στη Γαλλία όπου τον υποδέχτηκε ο Έλληνας πρέσβης Αντώνιος Αλεξανδρίδης, με τον οποίο είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Η επίσημη υποδοχή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ έλαβε χώρα στο Αρχηγείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας από τον ομόλογό του.
Έπειτα πραγματοποίησαν διμερή συνάντηση κατά την οποία συζήτησαν επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος αναφορικά με τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, την άμυνα – ασφάλεια της Ευρώπης, την υφιστάμενη γεωπολιτική κατάσταση καθώς επίσης και τις τρέχουσες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Balanophora”: Το παράξενο παρασιτικό φυτό «μανιτάρι» που σταματά τη φωτοσύνθεση – κι όμως ευδοκιμεί
- Ο Ζελένσκι λέει ότι είχε “ενδελεχή” τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ
- Ντόναλντ Τραμπ: «Είχα μια πολύ παραγωγική τηλεφωνική συνομιλία με τον Πούτιν»
- Αλ.Σδούκου: Η αντιπολίτευση εναγωνίως αναζητά κάτι για να αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση
- ΣΥΡΙΖΑ: Να μην παριστάνει ο πρόεδρος της Βουλής τον εκτελεστικό βραχίονα του Μαξίμου
- Μέχρι και 8 μποφόρ οι άνεμοι στη Θεσσαλονίκη! Πτώσεις δεκάδων δέντρων και πινακίδων
- Το σημαντικό γεωπολιτικό ατού της Ρωσίας! Δεν μπορεί να το έχει κανείς!
- Τρεις αγνοούμενοι από τις καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες στην νότια Ισπανία, vid
- Tραγωδία στην Ιταλία: Μητέρα και κόρη νεκρές μετά το χριστουγεννιάτικο δείπνο – Ερευνάται δηλητηρίαση
- Κ. Πιερρακάκης: Η Ευρώπη δεν έχει την πολυτέλεια του εφησυχασμού ή της απαισιοδοξίας









