Επίσημα εκτός του προγράμματος F-35 η Τουρκία

Με βάση τον προϋπολογισμό για τις Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις,που ενέκρινε η Αμερικανική Γερουσία στην αρμόδια επιτροπή και βλέπετε στην παρακάτω εικόνα: η Γερουσία δίνει την έγκρισή της στην Αεροπορία ώστε η τελευταία να παραλάβει, αξιοποιήσει και μετατρέψει προς χρήση και τελικά να εντάξει στη δύναμή της τα 6 F-35 που είχαν γίνει αποδεκτά από την […]

Με βάση τον προϋπολογισμό για τις Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις,που ενέκρινε η Αμερικανική Γερουσία στην αρμόδια επιτροπή και βλέπετε στην παρακάτω εικόνα:

η Γερουσία δίνει την έγκρισή της στην Αεροπορία ώστε η τελευταία να παραλάβει, αξιοποιήσει και μετατρέψει προς χρήση και τελικά να εντάξει στη δύναμή της τα 6 F-35 που είχαν γίνει αποδεκτά από την Τουρκική Αεροπορία αλλά δεν παραδόθηκαν ποτέ, λόγο αποβολής της Τουρκίας από το πρόγραμμα των συγκεκριμένων αεροσκαφών.

Θυμίζουμε στο αναγνωστικό κοινό του El.gr ότι η Τουρκία προμηθευόμενη το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400, έθεσε εαυτόν εκτός του προγράμματος του F-35 καθώς δε γινόταν να αποδεχτούν οι Η.Π.Α. την παρουσία στο ίδιο οπλοστάσιο του εξελιγμένου Ρωσικού Αντιαεροπορικού Συστήματος και του στελθ μαχητικού.Ταυτόχρονα, και άλλοι Σύμμαχοι που συμμετείχαν στο πρόγραμμα άσκησαν εντονότατη κριτική και ζήτησαν από τις Η.Π.Α. να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία για την απόφασή της αυτή μαζί με την αποβολή της από το πρόγραμμα.

Εκτός της αποβολής, το Κογκρέσο ήθελε να επιβάλει και τις κυρώσεις που προβλέπονταν στην CAATSA, και κάποια μέλη της Γερουσίας είχαν προτείνει ένα ακόμα πιο βαρύ πακέτο κυρώσεων. Όλα αυτά είχαν μπλοκαριστεί αρχικά από τον Πρόεδρο Τραμπ και δεν προχώρησαν τελικά λόγο της απόπειρας των Δημοκρατικών να κηρύξουν έκπτωτο τον Αμερικανό Πρόεδρο, του κορονοϊού και της εσωτερικής κρίσης που βιώνουν οι Η.Π.Α. το τελευταίο διάστημα αν και ήταν φανερό ότι οι Η.Π.Α. θα περιορίζονται μόνο στην αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα για να μη διαταραχθούν οι ισορροπίες.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί