Επίκαιρο όσο ποτέ! Η εντολή Πούτιν για τη ρωσική τορπίλη που μπορεί να προκαλέσει «ραδιενεργό τσουνάμι»

Ούτε που φανταζόμαστε τι ακριβώς έχει στο οπλοστάσιό του ο στρατός του Πούτιν.

Το νέο υπερόπλο της Ρωσίας που ακούει στο όνομα «Poseidon» φαίνεται πως μπαίνει στη φάση νέων δοκιμών, σύμφωνα με πληροφορίες των ρωσικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία αναφέρουν ότι η πυρηνική αυτή τορπίλη θα εξοπλίσει τα ρωσικά υποβρύχια, με τον Βλάντιμιρ Πούτιν να κοιτά με «προσοχή» την πρόοδο του προγράμματος.

Όπως είναι γνωστό, ο Ρώσος Πρόεδρος έχει δώσει εντολή για την κατασκευή περίπου τριάντα τέτοιων τορπιλών, οι οποίες χάρη στην κατασκευή αλλά και την πυρηνική κεφαλή που θα φέρουν, θα είναι ικανές να πλήξουν παράκτιες περιοχές και πόλεις, με καταστροφικά αποτελέσματα, ενώ αρκετοί έκαναν λόγο και για πρόκληση ενός «ραδιενεργού τσουνάμι».

Ωστόσο, οι πρόσφατες εκτιμήσεις των αναλυτών έχουν φτάσει στο συμπέρασμα ότι το ωφέλιμο φορτίο αυτής της πυρηνικής τορπίλης υπολογίζεται περίπου σε δύο μεγατόνους εκρηκτικής ύλης που αντιστοιχεί σε 2.000 κιλοτόνους, οπότε εύλογα κάποιος μπορεί να εκτιμήσει το μέγεθος της καταστροφής αν αναλογιστεί ότι η ατομική βόμβα της Χιροσίμα διέθετε περίπου 15 κιλοτόνους εκρηκτικής ύλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρωσία κατασκευάζει 30 πυρηνικές τορπίλες τύπου Poseidon, οι οποίες θα ενσωματωθούν και θα εξοπλίζουν τέσσερα νέα προηγμένα υποβρύχια κατηγορίας  Belgorod.

Από αυτά, τα δύο θα ενταχθούν στην στην υπηρεσία του Βόρειου Στόλου του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, που επιχειρούν κυρίως στον Ατλαντικό, ενώ άλλα δύο θα ενταχθούν στο Στόλο Ειρηνικού, με το καθένα να φέρει έξι τορπίλες Poseidon.

Ήδη το πρώτο υποβρύχιο τέτοιας κλάσσης έχει καθελκυστεί και φέτος αναμένεται να γίνει το ίδιο σε άλλο ένα, ενώ υπενθυμίζεται ότι η τορπίλη Poseidon εξοπλισμένη με θερμοπυρηνική κεφαλή, θα μπορεί να κινείται αυτόνομα μετά την εκτόξευση, αναπτύσσοντας ταχύτητα μέχρι και 56 κόμβους, σε ακτίνα 10.000 χιλιομέτρων και σε μέγιστο βάθος πλεύσης τα 1.000 μέτρα, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται οι Ρώσοι

(Από onalert)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί