Επανεκκινούν την παραγωγή τα ναυπηγεία της Fincantieri

Η Ιταλία είχε αναστείλει από τις 16 Μαρτίου την παραγωγή στα ναυπηγεία της λόγο του κορονοϊού ο οποίος εξαπλώθηκε στην Ιταλία ραγδαία οπότε και η κυβέρνηση επέβαλε lockdown. Στα ναυπηγεία στην Riva Trigoso απασχολούνται, υπό κανονικές συνθήκες, 1800 άτομα προσωπικό αλλά θα επιστρέψουν για εργασία γύρω στους 350 αρχικά όταν αρθούν τα μέτρα για τις […]

Η Ιταλία είχε αναστείλει από τις 16 Μαρτίου την παραγωγή στα ναυπηγεία της λόγο του κορονοϊού ο οποίος εξαπλώθηκε στην Ιταλία ραγδαία οπότε και η κυβέρνηση επέβαλε lockdown. Στα ναυπηγεία στην Riva Trigoso απασχολούνται, υπό κανονικές συνθήκες, 1800 άτομα προσωπικό αλλά θα επιστρέψουν για εργασία γύρω στους 350 αρχικά όταν αρθούν τα μέτρα για τις επιχειρήσεις στην Ιταλία στις 4 Μαΐου.

Αντίστοιχη κατάσταση θα επικρατήσει και στα ναυπηγεία της εταιρείας στη Μuggiano όπου εργάζονται 2600 άνθρωποι και θα ξεκινήσουν οι εργασίες με 400 άτομα με την άρση των μέτρων. Και στα δύο ναυπηγεία έχουν ληφθεί επιπλέον μέτρα προστασίας και ελέγχου όσον αφορά την πανδημία με θερμομετρικό έλεγχο στις εισόδους, ειδικές εισόδους στα ναυπηγεία, υποχρεωτικά γάντια και μάσκες κατά την εργασία σε όλο το προσωπικό ενώ θα τους διατεθούν από την εταιρεία και μάσκες.

Τα ίδια μέτρα θα ισχύσουν και στα λοιπά ναυπηγεία της εταιρείας τα οποία ετοιμάζουν συμβατικά πλοία καθώς αυτά που προαναφέραμε, ως στρατιωτικά, ναυπηγούν την τελευταία FREMM του Ιταλικού Ναυτικού, το LHD Trieste, ένα πλοίο υποστήριξης το Vulcanno και μία κορβέτα που προορίζεται για το Κατάρ.

Σε αντίθεση με τη Fincantieri, η Leonardo, εταιρεία αμυντικού υλικού αντίστοιχη της Fincantieri, δε σταμάτησε καθόλου την παραγωγή καθώς το προσωπικό δούλευε με βάρδιες ή από το σπίτι όπου ήταν δυνατό ενώ λήφθηκαν και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας μετά από συμφωνία με τα σωματεία των εργαζομένων με τους εκπροσώπους της εταιρείας. Παρ’ ότι λιγότερη παραγωγή, αυτή συνεχίστηκε απρόσκοπτα.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί