• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ένταξη σε υπηρεσία εντός του 2022 για το αεροπλανοφόρο USS Ford

Ένταξη σε υπηρεσία εντός του 2022 για το αεροπλανοφόρο USS Ford

Προ μερικών μηνών το νεότευκτο αμερικανικό αεροπλανοφόρο κλάσης “Ford” USS Gerald R. Ford, εκτέλεσε τη διάσημη δοκιμή αντοχής ( Shock Trial ) η οποία εκτελείται σε ένα πλοίο κάθε κλάσης για να διαπιστωθεί η κλάση αντοχής του πλοίου σε πλήγματα κτλ. Με την ολοκλήρωση αυτής της φάσης και την ενσωμάτωση τυχόν αλλαγών που χρειάζεται να γίνουν λόγω αυτής, το νέο αμερικανικό αεροπλανοφόρο αναμένεται να ολοκληρώσει τις δοκιμές θαλάσσης και να ενταχθεί σε υπηρεσία εντός του 2022.

Η ένταξή του σε υπηρεσία θα ακολουθηθεί άμεσα από την πρώτη επιχειρησιακή ανάπτυξη του αεροπλανοφόρου σε κάποιο θέατρο επιχειρήσεων με το Ναυτικό των ΗΠΑ να έχει στη διάθεσή του αυτό το νέο όπλο και τις δυνατότητές του. Ήδη οι Αμερικανοί έχουν εκπαιδεύσει πλήρως το πλήρωμα που θα επανδρώσει το νέο αεροπλανοφόρο καθώς κατά τη διάρκεια των 18 μηνων δοκιμών του, αυτό βρισκόταν στο πλοίο για εκπαίδευση η οποία συμπληρωνόταν και με άλλους τρόπους.

Ακόμα βέβαια δεν έχει προετοιμαστεί η αεροπορική μοίρα που θα εδρεύει στο νέο αεροπλανοφόρο αλλά η προετοιμασία της ετοιμάζεται με γοργούς ρυθμούς την ίδια στιγμή που το σκάφος εξοπλίζεται και τροφοδοτείται με όλα τα απαραίτητα υλικά και εφόδια που θα του χρειαστούν για την πρώτη του επιχειρησιακή ανάπτυξη. Την πρώτη στα συνολικά 50 χρόνια που έχει σχεδιαστεί να πλέει τις θάλασσες εν υπηρεσία.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.