Συμμετοχή της Πολεμικής Αεροπορίας στην άσκηση Blue Flag

Στο Ισραήλ βρίσκονται συνολικά 4 μαχητικά F-16 Block 52+ Advanced της Πολεμικής Αεροπορίας εκ της 336 Π.Μ. για να συμμετάσχουν στη μεγάλη πολυεθνική άσκηση που διοργανώνει η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία.

Τα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας θα συνεκπαιδευτούν σε απαιτητικά σενάρια ( η Blue Flag είναι η ισραηλινή έκδοση της Red Flag των Αμερικανών), με μαχητικά από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ινδία. Τα μαχητικά που θα συμμετάσχουν είναι F-16, F-15, F-35 , Tornado, Eurofighter και Rafale ενώ οι Ινδοί θα συμμετάσχουν με κάποιο εκ των ρωσικής κατασκευής μαχητικών που διαθέτουν μάλλον αφού τα Rafale δεν τα έχουν για αρκετό χρονικό διάστημα.

Τα ελληνικά φτερά συμμετέχουν τα τελευταία χρόνια συνεχώς στην εν λόγω αεροπορική άσκηση με τις Πολεμικές Μοίρες να εναλλάσσονται σε συμμετοχή μαζί με το απαραίτητο προσωπικό εδάφους που μεταφέρεται με τα ανάλογα υλικά και όπλα. Εκτός των μαχητικών και του προσωπικού εδάφους, αναμένεται να μεταβεί στο Ισραήλ και ο Α/ΓΕΑ Αντ. Γεώργιος Μπλιούμης (Ι) για να παρακολουθήσει την άσκηση στην ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.