• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κύπρος: Πραγματοποιήθηκαν οι επίσημοι εορτασμοί για τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας

Κύπρος: Πραγματοποιήθηκαν οι επίσημοι εορτασμοί για τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, στην Αεροπορική Βάση της Πάφου, έδρα της 55 Σμηναρχίας Μάχης, οι επίσημοι εορτασμοί για τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας.

   Στους εορτασμούς παραβρέθηκε ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, η ιεραρχία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, στελέχη της Αεροπορίας, εκπρόσωποι των άλλων Όπλων και Κλάδων της ΕΦ, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας.

   Ο διοικητής της Διοίκησης Αεροπορίας, ταξίαρχος (Ι) Μάριος Φλωρίδης, στην Ημερήσια του Διαταγή, τόνισε ότι τα στελέχη της Αεροπορίας συμμετέχουν αδιάλειπτα σε όλους τους αγώνες του τόπους μας, γι’ αυτό οφείλουμε αιώνιο σεβασμό και ευγνωμοσύνη σε αυτούς που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. Σημείωσε ότι η Διοίκηση Αεροπορίας, έχοντας πλήρη αντίληψη της υψηλής της ευθύνης, σχεδιάζει το παρόν και το μέλλον με ενδελεχείς μελέτες, σύνεση και ρεαλισμό. Προς την κατεύθυνση αυτή, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την αναδιάρθρωση των δομών της, για την αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και την πλήρη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού με ένα και μοναδικό στόχο, την πλήρη αξιοποίηση των συστημάτων που μας έχει εμπιστευθεί η Πολιτεία και τα οποία αποκτούνται με κόπο και θυσίες του κυπριακού ελληνισμού. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη συμμετοχή της Διοίκησης Αεροπορίας σε ασκήσεις και εκπαιδεύσεις με Ένοπλες Δυνάμεις φίλιων χωρών. 

   Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι το προσωπικό της Διοίκησης Αεροπορίας ανταποκρίνεται με πίστη και αφοσίωση στο καθήκον και εκπληρώνει στο ακέραιο την πολύπλευρη αποστολή του, υπερβάλλοντας εαυτόν και θα συνεχίσει την προσπάθεια με τον ίδιο ζήλο και άκαμπτη θέληση για την επιτυχία της αποστολής, τηρώντας στο ακέραιο τις ιστορικές μας παραδόσεις.

   Ο αρχηγός της ΕΦ, αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, στον χαιρετισμό του, μετέφερε, κατ’ αρχήν τις ευχές του υπουργού ‘Αμυνας, Χαράλαμπου Πετρίδη και στη συνέχεια επεσήμανε ότι οι δυνατότητες της Αεροπορίας έχουν αναβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια, ως αποτέλεσμα της προσωπική ανησυχίας και των άοκνων προσπαθειών των στελεχών της.

   Ακολούθως, ανέφερε ότι στις ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώνονται στην περιοχή μας, με την Τουρκία να κατέχει εδώ και 47 χρόνια μέρος του νησιού μας, αλλά και να αμφισβητεί καθημερινά με υβριδικές και άλλες μεθόδους, τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ξηρά θάλασσα και αέρα, επιβάλλεται να επαυξήσουμε τη μαχητική μας ισχύ και την επιχειρησιακή μας ετοιμότητα. Σε αυτή την προσπάθεια, η Διοίκηση Αεροπορίας, συμβάλει στην ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας της Εθνικής Φρουράς.

   Καταλήγοντας, διαβεβαίωσε τα στελέχη της Αεροπορίας, ότι θα συνεχιστεί, σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου ‘Αμυνας, η προσπάθεια για ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση των μέσων της Διοίκησης Αεροπορίας.

   Με την ολοκλήρωση της τελετής, πραγματοποιήθηκε αεροπορική επίδειξη από μέσα της Διοίκησης Αεροπορίας και στατική έκθεση στην οποία παρουσιάστηκαν τα αεροπορικά και οπλικά συστήματα της Αεροπορίας.

   Κατά την διάρκεια των εορτασμών, τηρήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα του υπουργείου Υγείας που αφορούν τον κορονοϊό.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.