Οι δύο κάμερες, τελευταίας τεχνολογίας και συνολικού κόστους 9.000 ευρώ αποτελούν τον καλύτερο εξοπλισμό για τη προληπτική φύλαξη των συνόρων, καθώς εντοπίζουν την κίνηση ανθρώπων ή οχημάτων σε απόσταση 2.000 μέτρων και ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες ή το σκότος.
Το Ε.Ε.Θ., στην τελευταία συνεδρίαση τόσο της Διοικητικής Επιτροπής όσο και του Διοικητικού Συμβουλίου του, είχε αποφασίσει ομόφωνα να συνδράμει το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων, στέλνοντας θερμό πατριωτικό μήνυμα στον Έβρο, στο οποίο, όπως χαρακτηριστικά τόνιζε ο Πρόεδρος του Μιχάλης Ζορπίδης, «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί προκειμένου να ενισχύσουμε την ηρωική προσπάθεια των παιδιών του ελληνικού λαού που υπηρετεί σήμερα στα σύνορα»,
Σε συνέχεια των αποφάσεων αυτών έγινε επικοινωνία με τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές από τις οποίες υποδείχθηκαν οι δύο κάμερες, τις οποίες προμηθεύτηκε το Ε.Ε.Θ.
Παραδίδοντας τον εξοπλισμό στον Υποστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη, ο κ. Θεοτόκης τόνισε ότι με τον τρόπο αυτό οι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης αισθάνονται ότι συμμετέχουν στην ιερή πατριωτική προσπάθεια των στρατιωτών και των στελεχών, που είναι κοπιώδης και αγωνιώδης τις τελευταίες εβδομάδες στη γραμμή των συνόρων.
«Σας παραδίδουμε αυτόν τον εξοπλισμό για να διευκολύνουμε το έργο σας. Άλλωστε εκτός από επαγγελματίες, είμαστε και γονείς και εσείς σήμερα διοικείτε τα παιδιά μας, τα παιδιά του ελληνικού λαού», τόνισε ο κ. Θεοτόκης.
Παραλαμβάνοντας τις δύο κάμερες ο Διοικητής της 12ης Μεραρχίας ου Δ’ Σώματος Στρατού ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά και σημείωσε ότι ο εξοπλισμός αυτός, που θα βρίσκεται σε λίγες ώρες στην γραμμή των συνόρων είναι πολύτιμος για την φύλαξη των συνόρων στα χέρια των στελεχών και θα αξιοποιηθούν στο έπακρο.
Στην παράδοση παρέστη και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης.
(thestival – φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κροατία: Νέα συντριβή τουρκικού αεροσκάφους – Νεκρός ο πιλότος
- Μήπως αυτό που συμβαίνει δεν είναι τυχαίο;
- Εκπαιδευτικά ρομποτάκια σε τάξεις νηπιαγωγείου σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Κομοτηνή
- Βρετανία: Παρά τα σκάνδαλα του αδελφού του Άντριου, ο βασιλιάς Κάρολος θα γιορτάσει αύριο τα γενέθλιά του
- «Operation Endgame»: Europol και ΕΛΑΣ συνέλαβαν στην Αθήνα τον “εγκέφαλο” δικτύου κυβερνοεπιθέσεων
- Αυτά είναι τα ποσοστά των κομμάτων σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση
- Τραγωδία στην Κωνσταντινούπολη: Νεκρά δύο παιδιά από τροφική δηλητηρίαση ενώ ήταν σε διακοπές με τους γονείς τους
- ΗΠΑ: Θανατοποινίτης πήρε χάρη στην Οκλαχόμα, λίγο πριν εκτελεστεί
- Αυξάνεται κατά 490 εκατ. ευρώ το «Εξοικονομώ 2025» – Έχουν υποβληθεί περίπου 55.000 αιτήσεις μέχρι σήμερα
- Η Γερμανία κρατά «ζωντανό» το σενάριο πιθανού μεγάλου πολέμου – Η αναφορά των Ρώσων τρομάζει









