• Αρχική
  • Άρθρα
  • Εγκρίθηκε η αποδέσμευση αεροσκαφών C-130J και ραντάρ SPS-48 για την Αίγυπτο

Εγκρίθηκε η αποδέσμευση αεροσκαφών C-130J και ραντάρ SPS-48 για την Αίγυπτο

Η Αίγυπτος είχε ζητήσει από τις ΗΠΑ να προχωρήσει  η αγορά ενός αριθμού μεταγωγικών αεροσκαφών τύπου C-130J  Super Hercules για να ενισχυθεί η μεταφορική ικανότητα της Αιγυπτιακής Αεροπορίας αλλά και ραντάρ SPS-48 για την ενίσχυσή του ΣΑΕ της.

Η αρμόδια DSCA, ο οργανισμός που δημοσιεύει τις εγκρίσεις για την αποδέσμευση των διάφορων οπλικών συστημάτων προς τρίτες χώρες, δημοσίευσε την έγκριση για την αποδέσμευση προς αγορά από την Αίγυπτο συνολικά 12 μεταφορικών αεροσκαφών C-130J Super Hercules. Τα μεταγωγικά αυτά αεροσκάφη θα έχουν πλήρη ηλεκτρονικό εξοπλισμό για την κατηγορία τους και ανταλλακτικά και αναμένεται να κοστίσουν στους Αιγύπτιους έως 2.2 δις δολάρια μέγιστο αλλά το ποσό αυτό θα είναι λιγότερο ως είθισται.

Εκτός των μεταγωγικών Super Hercules, οι Αιγύπτιοι είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον και για την προμήθεια νέων επίγειων ραντάρ τύπου SPS-48. Τα συγκεκριμένα ραντάρ λειτουργούν στις μπάντες Ε και F(2-4 GHz) και έχουν ισχύ περίπου 35 KW. Το συνολικό κόστος για 3 ραντάρ του τύπου μαζί με ανταλλακτικά κτλ. θα ανέλθει σε 355 εκ. δολάρια μέγιστο.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.