Διαψεύδουν οι Ισπανοί το ενδιαφέρον τους για τα F-35

Προ ημερών, είχε διαρρεύσει η είδηση ότι οι Ιθσπανοί εξετάζουν δύο επιλογές για την αντικατάσταση των 70 περίπου μαχητικών F/A-18 Hornet που υπηρετούν εδώ και πολλά χρόνια  στις τάξεις της αεροπορίας τους όπω είχαμε αναφέρει και εδώ: https://www.el.gr/war/se-dilimma-metaxy-f-35-kai-ef-2000-oi-ispanoi/ 

Τα εν λόγω F/A-18 αποτελούν αεροσκάφη εκ των πρώτων παρτίδων των μαχητικώ ν και τόσο από δομικής πλευράς, όσο και συστημάτων, έως το 2030 θα θεωρούνται παρωχημένα και θα πρέπει να έχουν αντικατασταθεί ώς τότε ή να βρίσκονται σε διαδικασία αντικατάστασής τους. Θα πραγματοποιηθεί γι αυτό το σκοπό διαγωνισμός και δημοσιεύματα ήθελαν τους Ισπανούς να βρίσκονται μεταξύ του EF-2000 Eurofighter και των F-35. 

Λόγω τη διάστασης που έλαβε το ζήτημα, δηλαδή του ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να  αποσυρθούν τα παλαιά F/A-18 με Τf-35 έναντι των Typhoon καθώς η Ισπανία είναι μία εκ των χωρών της Κοινοπραξίας που κατασκευάζει το μαχητικό αεροσκάφος και μία μη επιλογή των Typhoon θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για την Κοινοπραξία. 

Ισπανικές κυβερνητικές πηγές, έσπευσαν να διαψεύσουν το γεγονός ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τα F-35 έναντι των Typhoon τηςς Κοινοπραξιας τελειώνοντας πρακτικά το αλισβερισι γι αυτό το ζήτημα. Ούτως ή  άλλως, οι Ισπανοί δύσκολα θα επενδύσουν σε άλλο μαχητικό αεροσκάφος από τη στιγμή που το Typhoon είναι ένα εξαιρειτκό αεροσκάφος 4.5 γενιάς. 

Παρ’ όλα αυτά, οι Ισπανοί θα τηρήσουν τις διαδικασίες τους και στο κοντινό μέλλον θα προχωρήσουν σε επίσημο διαγωνισμό για τα νέα μαχητικά αεροσκάφη του αεροπορικού τους στόλου και το F-35 θα κληθεί να κερδίσει το διαγωνισμό ο οποίος θα έχει τα επιχειρησιακά κριτήρια που θα έχουν θέσει οι Ισπανοί χωρίς παρεκκλίσεις. 

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.