Δένουν όλα τα κομμάτια του παζλ! Η Ρωσία στέλνει S-400 στη Λευκορωσία με το πρόσχημα των ασκήσεων

Η οποία είναι γειτονική χώρα της Ουκρανίας.

Η Ρωσία έχει στείλει δύο συστοιχίες S-400 στη Λευκορωσία για ασκήσεις ετοιμότητας από το Ενιαίο Περιφερειακό Σύστημα Αεράμυνας Λευκορωσίας και Ρωσίας, γνωστοποιεί το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.


Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Αλεξάντερ Φόμιν, είχε δηλώσει ότι στο πλαίσιο της επιχείρησης για τη δοκιμή της ενιαίας αεροπορικής άμυνας, η Ρωσία θα στείλει στη Λευκορωσία 12 αεροσκάφη Su-35 μαζί με δύο τμήματα αεράμυνας S-400 και Pantsir-S.


«Δύο συστοιχίες του πυραυλικού συστήματος S-400 Triumf των μονάδων Πολεμικής Αεροπορίας και Αεράμυνας της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας μεταφέρθηκαν στον σταθμό φόρτωσης στην περιοχή Χαμπάροφσκ και φορτώθηκαν σε σιδηροδρομικές πλατφόρμες» ανακοινώθηκε.

Οι δοκιμές του Ενιαίου Συστήματος Αεράμυνας θα πραγματοποιηθούν σε δύο στάδια. Κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης και έως τις 9 Φεβρουαρίου, τα στρατεύματα σχεδιάζεται να αναπτυχθούν εκ νέου στη Λευκορωσίας για να οργανώσουν την προστασία βασικών κρατικών και στρατιωτικών εγκαταστάσεων.


Το δεύτερο στάδιο θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 20 Φεβρουαρίου, με κοινές ασκήσεις, με στόχο την «εξάσκηση για καταστολή και απώθηση εξωτερικής επίθεσης κατά τη διάρκεια αμυντικής επιχείρησης, καθώς και την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και την προστασία των συμφερόντων του κράτους».


Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο, κατά τη διάρκεια των ασκήσεων θα καταβληθούν προσπάθειες για ενίσχυση της προστασίας των συνόρων, για αποτροπή εισβολής ένοπλων πολιτοφυλακών και εξάλειψη «ομάδων δολιοφθοράς και αναγνώρισης του εχθρού».

(sputniknews)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί