Δεν βρίσκει ησυχία η Μ.Ανατολή! Ισραηλινοί πύραυλοι αναχαιτίστηκαν από τη συριακή αεράμυνα

Συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας των συριακών ενόπλων δυνάμεων πέρασαν στη δράση σήμερα

για να αντιμετωπίσουν πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από την «ισραηλινή πολεμική αεροπορία» εναντίον στόχων κοντά στην πρωτεύουσα της Συρίας, τη Δαμασκό, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Το πρακτορείο δεν διευκρίνισε τι είδους θέσεις στοχοθέτησαν οι πύραυλοι, που εκτοξεύθηκαν λίγο πριν από τα ξημερώματα, διαβεβαίωσε πάντως ότι η συριακή αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε και «κατέστρεψε έναν αριθμό πυραύλων πριν πλήξουν τους στόχους τους».

Το SANA έκανε λόγο για «ισραηλινή επίθεση» από τον εναέριο χώρο του γειτονικού Λιβάνου.

Μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Συρία, το 2011, το Ισραήλ έχει προχωρήσει σε εκατοντάδες επιδρομές εναντίον των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος, καθώς και εναντίον συμμάχων του, ιδίως του Ιράν και του ένοπλου βραχίονα της σιιτικής παράταξης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, ορκισμένων εχθρών του εβραϊκού κράτους.

Την 20ή Απριλίου, το SANA μετέδωσε πως πολλοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν εναντίον στόχων στην έρημο, κοντά στην αρχαία πόλη της Παλμύρας, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, ενέργεια που είχε επίσης αποδώσει στο Ισραήλ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ΜΚΟ με έδρα τη Βρετανία, είχε κάνει λόγο τότε για πλήγματα εναντίον «θέσεων ιρανικών παραστρατιωτικών ομάδων».

Στις επιδρομές της 20ής Απριλίου είχαν σκοτωθεί τρεις σύροι μαχητές και έξι αλλοδαποί, σύμφωνα με αυτή τη μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει ποιες ήταν οι εθνικότητές τους.

Την 31η Μαρτίου, το SANA μετέδωσε επίσης ότι μαχητικά της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον, και σε εκείνη την περίπτωση, στόχων στην κεντρική Συρία.

Το Ισραήλ, το οποίο σπανίως επιβεβαιώνει τις επιχειρήσεις που διεξάγει στο έδαφος της εμπόλεμης Συρίας, διαμηνύει συχνά ότι δεν θα επιτρέψει η συριακή επικράτεια να μετατραπεί σε ιρανικό προγεφύρωμα. Τους τελευταίους μήνες, οι αεροπορικές επιδρομές στη Συρία που αποδίδονται στο Ισραήλ έχουν πολλαπλασιαστεί και είχαν σε αρκετές περιπτώσεις θύματα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

(φωτο:unsplash)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί