Χτύπημα στη Σεβαστούπολη την Ημέρα του Ναυτικού

Τι έχει γίνει γνωστό έως αυτή τη στιγμή:

Οι εκδηλώσεις προς τιμήν της Ημέρας του Ναυτικού ακυρώθηκαν στη Σεβαστούπολη.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος επιτέθηκε στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη, πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, δήλωσε ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης Mikhail Razvozhayev.

Όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις που υποτίθεται ότι θα πραγματοποιούνταν στη Σεβαστούπολη την Κυριακή, για τον εορτασμό της Ημέρας του Ναυτικού (που γιορτάζεται στη Ρωσία κάθε χρόνο, την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου), ακυρώνονται για λόγους ασφαλείας.

«Σήμερα το πρωί, Ουκρανοί εθνικιστές αποφάσισαν να μας καταστρέψουν την Ημέρα του Ρωσικού Στόλου», που εορτάζεται στη Ρωσία, έγραψε ο Ραζβοζάγιεφ στο Telegram.

Πρόσθεσε ότι drone προσέγγισε τον προαύλιο χώρο του αρχηγείου του Στόλου και προκάλεσε τον τραυματισμό πέντε ατόμων από το προσωπικό του αρχηγείου.

O Ραζβοζάγιεφ, ζήτησε από τους κατοίκους της Σεβαστούπολης να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους «εάν είναι δυνατόν».

Εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί με αφορμή την εορτή αυτή σε όλη τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης μιας ναυτικής παρέλασης στην Αγία Πετρούπολη (βορειοδυτικά), την οποία αναμένεται να παρακολουθήσει ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Είναι η πρώτη φορά που οι ρωσικές αρχές κάνουν λόγο για τέτοιο πλήγμα από την αρχή της επίθεσής τους στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

scr

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί