• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ξεκινά η κατασκευή του πολωνικού φράχτη στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας

Ξεκινά η κατασκευή του πολωνικού φράχτη στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας

Η Πολωνική Κυβέρνηση προχώρησε πολύ γρήγορα τις διαδικασίες της ώστε να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός για την κατασκευή νέου τείχους προστασίας κατά μήκος των πολωνικών συνόρων με τη Λευκορωσία.

Την Τρίτη μάλιστα ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του νέου φράχτη στα σύνορα από τους εργολάβους που έχουν αναλάβει να περατώσουν το έργο για λογαριασμό του Πολωνικού Κράτους. Ο νέος αυτός φράχτης θα έχει μήκος 186 χλμ. και θα έχει ύψος 5.5 μέτρων και θα κατασκευαστεί παράλληλα του συνοριακού δρόμου που διατρέχει τα πολωνικά σύνορα με την πρόβλεψη να κοπούν όσο το δυνατόν λιγότερα δέντρα από τα μεγάλα δάση των περιοχών ανάμεσα στην Πολωνία και τη Λευκορωσία.

Οι Πολωνοί, μετά την απόπειρα εκ Λευκορωσίας να διαβούν δεκάδες χιλιάδες παράνομοι μετανάστες προς το έδαφός τους και το μπλοκάρισμα αυτών πάνω στα σύνορα μαζί με pushbacks όσον περνούσαν τα σύνορα ή φυλάκισής τους, είναι διατεθειμένοι να έχουν ολοκληρώσει το έργο του νέου τείχους αυτού σε συνολικά 6 μήνες. Τον ερχόμενο Ιούνιο θα έχει ολοκληρωθεί.

Την ίδια στιγμή, ΜΚΟ(ποιοι άλλοι;) είναι εναντίον του συγκεκριμένου έργου αφού η ύπαρξη του τείχους θα εμποδίσει πρόσφυγες να αποζητήσουν άσυλο στη χώρα και θα υπάρξουν και περιβαλλοντικές επιπτώσεις . Οι Πολωνοί βέβαια τους συνέδεσαν όλους αυτούς με.. Κάιρο και θα συνεχίσει το έργο με πλήρη ταχύτητα χωρίς καθυστερήσεις και παρεμβάσεις τρίτων.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.