• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Μπαρούτι»! Ασκήσεις του Κινεζικού Στρατού με φόντο την αντιπαράθεση με την Ινδία στα Ιμαλάια (ΒΙΝΤΕΟ)

«Μπαρούτι»! Ασκήσεις του Κινεζικού Στρατού με φόντο την αντιπαράθεση με την Ινδία στα Ιμαλάια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πόλεμος νεύρων συνεχίζεται στα Σινο-ινδικά σύνορα στα δυτικά Ιμαλάια καθώς οι Κινεζικές δυνάμεις έρχονται αντιμέτωπες με τις Ινδικές στα υψίπεδα του ποταμού Galwan και στη Ladakh.

Ο Κινεζικός Στρατός διεξάγει ασκήσεις πυροβολικού με πραγματικά πυρά κοντά στις περιοχές αυτές με το πυροβολικό του 77πυ Σώματος, όπως θα δείτε στα παρακάτω βίντεο που εξέδωσε ο Κινεζικός Στρατός.

Στις ασκήσεις παίρνουν μέρος πολλαπλοί εκτοξευτές ρουκετών MLRS, αυτοκινούμενα πυροβόλα, όλμοι και άλλα συστήματα με φόντο την αντιπαράθεση με τον Ινδικό Στρατό.

Η κατάσταση είναι τεταμένη αφού και οι δύο πλευρές διαμηνύουν ότι συζητούν για το ζήτημα αλλά και οι δύο έχουν μεταφέρει ενισχύσεις στην περιοχή και έχουν σημειωθεί απώλειες.

Εντύπωση προκαλούν οι αναφορές ότι οι Ινδοί στρατιώτες ενεπλάκης σε μάχη εκ του συστάδην δηλαδή, σε μάχη σώμα με σώμα με Κινέζους στρατιώτες χωρίς να χρησιμοποιήσουν τα πυροβόλα όπλα τους και σε αυτές τις μάχες οι Ινδοί είχαν 20 σκοτωμένους και περίπου ίδιο αριθμό οι Κινέζοι. Μπορεί αυτό να ακούγεται περίεργο αλλά είναι λογικό να συνέβη αν και οι δύο πλευρές έχουν συμβουλέψει τους στρατιώτες της πρώτης γραμμής να μη χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους ώστε ο ήχος τους όταν πυροβολούν, να μην προκαλέσει ανάφλεξη σε όλο το μήκος του μετώπου.

Επομένως η σύγκρουση με τον εχθρό γίνεται με μάχη σώμα με σώμα. Αυτό καλό είναι να μπεί στο πίσω μέρος του μυαλού όσων θεωρούν ότι οι σημερινοί πόλεμοι γίνονται με ” το πάτημα ενός κουμπιού” και λοιπές φαιδρότητες. Ο πόλεμος μπορεί να έχει πλέον πιο εξελιγμένα όπλα αλλά η παραγωγή τους δε μπορεί να εξαλείψει την παραδοσιακό σύγχρονο τρόπο διεξαγωγής του πολέμου από τους Στρατούς Ξηράς.

Προφανώς η Αμερικανική υπεροπλία στους πολέμους με τους πρακτικά άοπλους ή κατά πολύ τεχνολογικά κατώτερους αντιπάλους που αντιμετώπισαν τα τελευταία 30 χρόνια μαζί με την προπαγάνδα τον ταινιών του Χόλιγουντ, έχουν δημιουργήσει αυτή τη λανθασμένη άποψη. Τα γεγονότα ανάμεσα σε 2 χώρες με πολύ καλά εξοπλισμένους στρατούς έρχονται καταπέλτης σε όσους υποστηρίζουν τα παραπάνω.

Η Κίνα δείχνει να μην επιθυμεί περαιτέρω κλιμάκωση με την Ινδία καθώς η προσοχή της είναι στραμμένη στον Ειρηνικό και τις Η.Π.Α. και θα είναι επιλογή της Ινδίας η συνέχιση η μή της έντασης.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •