• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΔΕΔΟΜΕΝΑ!Δημιουργία Ευρωστρατού θέλει ο Μακρόν (ΗΧΗΤΙΚΟ)

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΔΕΔΟΜΕΝΑ!Δημιουργία Ευρωστρατού θέλει ο Μακρόν (ΗΧΗΤΙΚΟ)

makron1
Ο Πρόεδρος της Γαλλίας κ. Εμμανουέλ Μακρόν, είναι πιστός υπηρέτης της ιδέας του Ευρωστρατού από την αρχή της προεδρίας του στη Γαλλία.

Όπως θα ακούσετε στο παρακάτω ηχητικό, ο Πρόεδρος της Γαλλίας επιθυμεί να προχωρήσει η δημιουργία κανονικού Ευρωστρατού ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να υπερασπίζεται τα μέλη του από εξωτερικούς εχθρούς αλλά θα έχει σαφή στόχευση, την προστασία των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στη Ρωσία στα ανατολικά.

Η δημιουργία ενός Ευρωστρατού από το Μακρόν, θα επέτρεπε στην Ευρώπη να απεξαρτηθεί από την προστασία που προσφέρουν οι Η.Π.Α. με τα στρατεύματά τους μέσω του ΝΑΤΟ στις διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες.

Για το Γάλλο  Πρόεδρο, η ύπαρξη ενός Ευρωστρατού θα επέτρεπε στην Ένωση να έχει μία δυνατή μάχιμη δύναμη η οποία θα μπορούσε να εμπλακεί σε όλο το μήκος και πλάτος των συνόρων της Ένωσης όντας εξοπλισμένη με ευρωπαϊκό οπλισμό.

Στο σημείο αυτό χρειάζεται να αναφέρουμε τα εξής όσον αφορά τον Ευρωστρατό. Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση ήθελε να συγκροτήσει δικές της ένοπλες δυνάμεις με την κανονική έννοια και υπόσταση του όρου, τότε θα έπρεπε να καταργήσει τους Στρατούς των κρατών μελών μέσω της σταδιακής αντικατάστασής τους από στρατεύματα πολυεθνικά της Ένωσης και με ομοιοτυπία στον οπλισμό και την εκπαίδευση. Άρα, συγκεκριμένη παραγωγική σχολή αξιωματικών και υπαξιωματικών, πρόσληψη εκατοντάδων χιλιάδων οπλιτών  όλων των ειδικοτήτων, ενιαίο εξοπλιστικό πρόγραμμα και διατήρηση των βάσεων που απαιτούνται με ταυτόχρονη φύλαξη των συνόρων της Ένωσης.

Αντιλαμβάνεται κανείς τα εμπόδια που θα είχε μία τέτοια κίνηση, ως προς την υλοποίησή της, από την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγο των αντιδράσεων των διαφόρων κρατών μελών της αλλά και εξωτερικών παραγόντων της.

Ένας πλήρως εξοπλισμένος Ευρωπαϊκός Στρατός με μέγεθος 600-700.000 προσωπικό, ενοποιημένο εξοπλισμό και με τα δεδομένα των ευρωπαϊκών βιομηχανιών, θα καθιστούσε τον όποιο ευρωστρατό τον κορυφαίο παγκοσμίως και την Ενωμένη Ευρώπη την πιο ισχυρή χώρα.

Ο Μακρόν βέβαια σκέφτεται μία δύναμη ικανού αριθμού, άριστα εξοπλισμένη και εκπαιδευμένη η οποία θα υποκαταστήσει την μονομερή κρατική παρέμβαση και θα λύσει τα χέρια στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες απέναντι σε μικρές που αντιμετωπίζουν προβλήματα στα σύνορά τους. Τις ανατολικές δηλαδή ( Πολωνία κτλ) και τις νοτιοανατολικές ( Ελλάδα-Κύπρος-Βουλγαρία).

Ο Γάλλος Πρόεδρος τελευταία δε μας έχει συνηθίσει τελευταία να μην τηρεί αυτά που λέει, όσο παράξενο και αν ακούγεται αυτό για πολιτικό, και αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε στο προσεχές διάστημα τις προθέσεις του Γάλλου Προέδρου.