• Αρχική
  • Άρθρα
  • Απρόοπτο στη χθεσινή μεγαλειώδη παρέλαση του Ρωσικού Στρατού με τεθωρακισμένο Bumerang (BINTEO)

Απρόοπτο στη χθεσινή μεγαλειώδη παρέλαση του Ρωσικού Στρατού με τεθωρακισμένο Bumerang (BINTEO)

BTR_Bumerang

Δεν έλειψαν τα απρόοπτα στη χθεσινή μεγαλειώδη παρέλαση του Ρωσικού Στρατού καθώς λίγο μετά το πέρας του αποσπάσματος με τα υπερσύγχρονα IFV Bumerang,  ένα από αυτά τυλίχθηκε στους καπνούς καθώς ο κινητήρας του ανεφλέγη, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο.

Προφανώς πρόκειται για μηχανικό πρόβλημα στον κινητήρα με το τροχοφόρο να ακινητοποιείται από το πλήρωμα και τη φωτιά να σβήνεται άμεσα. Μηχανική βλάβη, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες θα λέγαμε.

Τα Bumerang είναι τα νέα σύγχρονα τροχοφόρα του Ρωσικού Στρατού τα οποία αναπτύχθηκαν για να αντικαταστήσουν τα BTR-80 ενώ δεν προτίμησαν τελικά τα BTR-90 για το σκοπό αυτό. Τα οχήματα αυτά με βάρος 34 τόνους, έχουν 3 άτομα πλήρωμα και μπορούν να μεταφέρουν 8 στρατιώτες στο εσωτερικό τους. Ανάλογα με τη χρήση, το όχημα είναι εξοπλισμένο είτε με ένα τηλεχειριζόμενο πύργο με ένα αυτόματο βαρύ πολυβόλο των 12,7 χιλ. είτε με έναν πυργίσκο στον οποίο φέρεται ένα αυτόματο πυροβόλο των 30 χιλ ή ένα των 57 χιλ ή φέρονται εκτοξευτές αντιαρματικών πυραύλων σε συνδυασμό με κάποιο πολυβόλο ή πυροβόλο.