Αποφασισμένοι για ολική ανατροπή σε Αιγαίο και Μεσόγειο! Σχέδιο για 15 νέα Ελληνικά πολεμικά πλοία

Όσα δεν έγιναν τα τελευταία 10 χρόνια, δεν αποκλείεται να συμβούν μέσα σε τρεις μήνες. Αυτό γιατί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρουσιάζεται αισιόδοξο πως μπορεί να φέρει ολική ανατροπή και να αλλάξει τους συσχετισμούς απέναντι στην Τουρκία σε Αιγαίο και Μεσόγειο, εντάσσοντας στο Πολεμικό Ναυτικό έως και 15 νέα πλοία. Το σχέδιο έχει τρεις άξονες: […]

Όσα δεν έγιναν τα τελευταία 10 χρόνια, δεν αποκλείεται να συμβούν μέσα σε τρεις μήνες.

Αυτό γιατί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρουσιάζεται αισιόδοξο πως μπορεί να φέρει ολική ανατροπή και να αλλάξει τους συσχετισμούς απέναντι στην Τουρκία σε Αιγαίο και Μεσόγειο, εντάσσοντας στο Πολεμικό Ναυτικό έως και 15 νέα πλοία.

Το σχέδιο έχει τρεις άξονες:

Φρεγάτες (2+4)

Υπάρχει επικαιροποίηση σχεδίου απόκτησης 6 φρεγατών (2+4).

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, προέχει το θέμα αναβάθμισης των τεσσάρων ΜΕΚΟ (Multi-purposE KOmbination – συνδυασμός πολλαπλών λειτουργιών), χωρίς όμως αυτές οι 4 αναβαθμίσεις να συνυπολογίζονται στον αριθμό των νέων πλοίων.

Οι πρώτες δύο φρεγάτες που αναμένονται, θα αντικαταστήσουν τις 3 φρεγάτες αρχικής έκδοσης S με τις υπόλοιπες 6 του τύπου να μην αποσύρονται.

Επιπλέον, υπάρχουν σκέψεις για 4 μεταχειρισμένες φρεγάτες, τις οποίες θα αποσύρουν άλλες χώρες, σταδιακά μετά το 2022. Μέσω μίας μικρής αναβάθμισης θα μπορούν να καταστούν λειτουργικές για το σύνολο του Στόλου.

Στόχος: Σε 7 χρόνια ο συνολικός αριθμός των φρεγατών να βρίσκεται στις 14 μονάδες.

Τρόπος πληρωμής: Διακρατικές συμφωνίες με ευέλικτους τρόπους αποπληρωμής σε βάθος χρόνου.

Κορβέτες (7)

Πρόταση από τα ναυπηγεία Ελευσίνας για την προμήθεια 7 κορβέτων που θα αντικαταστήσουν της γηρασμένες ΤΠΚ LA COMBATTANTE.

ΤΠΚ 6 και 7 (2)

Οι πυραυλάκατοι 6 και 7 θα αποκτηθούν από το Πολεμικό Ναυτικό.

Η 6η ΤΠΚ να βρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης, ενώ η 7η σε προχωρημένο στάδιο.

Τα προαναφερθέντα δεν θεωρούνται ακόμα «τελειωμένες περιπτώσεις», όμως υπάρχει βούληση είναι να τρέξουν όλες οι διαδικασίες!

Ο στόχος είναι, μέχρι το 2028 το Πολεμικό μας Ναυτικό να αποκτήσει όλα όσα του έχουν στερήσει τα λάθη των τελευταία δέκα χρόνων και η οικονομική κρίση.

ΦΩΤΟ eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί