και η Ρωσία έχει αποφασίσει να βρει έναν αποτελεσματικό τρόπο για να τα αντιμετωπίσει, αναπτύσσοντας ένα νέο οπλικό σύστημα που χρησιμοποιεί τεχνολογία λέϊζερ.
Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Ρώσου Υφυπουργού Άμυνας, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, η Μόσχα έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη όπλων λέιζερ, τα οποία θα χρησιμοποιούνται για να καταρρίπτουν εχθρικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones).
Ο Ρώσος υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία εργάζεται επί του παρόντος για την ανάπτυξη όπλων λέιζερ κατά των drones που θα χρησιμοποιεί ο εχθρός, ενώ τόνισε ότι εξετάζεται η δυνατότητα αυτά τα οπλικά συστήματα να τοποθετηθούν σε άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, για επιπρόσθετη δύναμη πυρός.
Δείτε σχετικό βίντεο:
(onalert – φωτο:video screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Φωτιά ξέσπασε σε ξερά χόρτα στο Καματερό – Επιχειρούν και εναέρια μέσα
- ΤτΕ: “Ανέβασε στροφές” η αγορά ακινήτων το β΄τρίμηνο 2025 – Νέα άνοδος των τιμών κατά 7,3%
- ΥΠΕΘΟ: Παράταση έως 11 Σεπτεμβρίου 2026 για την εξαγορά καταπατημένων εκτάσεων
- Οι αργίες και οι διακοπές του νέου σχολικού έτους
- Γ. Στουρνάρας: Η Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα σταθερότητας και ανθεκτικότητας
- Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ, στο επίκεντρο τα εξοπλιστικά και το μεταναστευτικό
- Δένδιας: Το Πίρι Ρέις δεν απασχόλησε το ΚΥΣΕΑ
- Εντολή Πλεύρη για επανεξέταση του καθεστώτος ασύλου του Παλαιστινίου που συνελήφθη
- ΕΟΠΥΥ: Ενημέρωση πολιτών για ψηφιακή απάτη μέσω e-mail – Οδηγίες στους ασφαλισμένους
- Η Ελλάδα παρακολουθεί στενά την πορεία του «Πίρι Ρέις», σύμφωνα με το ΥΠΕΞ
Κύρια Θέματα

















