Απελευθέρωσαν την Soledar οι Ρώσοι: «Γεμάτη πτώματα Ουκρανών στρατιωτών η πόλη»

Τι ανακοίνωσε ο ιδρυτής της Wagner PMC Yevgeny Prigozhin

Ο επιχειρηματίας και ιδρυτής της Wagner PMC Yevgeny Prigozhin επιβεβαίωσε την πλήρη απελευθέρωση και εκκαθάριση της Soledar από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πολίτες αποσύρθηκαν από το έδαφος της πόλης.

«Οι ουκρανικές μονάδες που δεν ήθελαν να παραδοθούν καταστράφηκαν. Περίπου 500 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Ολόκληρη η πόλη είναι γεμάτη με πτώματα Ουκρανών στρατιωτικών», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Πριγκόζιν.

Τόνισε ότι δεν μπορεί να γίνει λόγος για ανθρωπιστικό διάδρομο. Αυτή τηn στιγμή, οι μαχητές της PMC «Wagner» αρχίζουν να καθαρίζουν τις νάρκες.

Νωρίτερα, ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων “Akhmat” και ο υποδιοικητής του 2ου Σώματος Στρατού της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του LPR Apty Alaudinov ανέφεραν ότι βρίσκονταν στο Soledar, καθαρίζοντας την πόλη από τα απομεινάρια των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Το Soledar είναι στρατηγικής σημασίας για το Κίεβο , βρίσκεται στο κέντρο της αμυντικής γραμμής Artemovsk (Μπακχμούτ) – Seversk . Εδώ ο ουκρανικός στρατός έχτισε ισχυρές αμυντικές οχυρώσεις. Η απελευθέρωση του Soledar θα καταστήσει δυνατή την αποκοπή της απευθείας οδού ανεφοδιασμού μεταξύ Artemovsk και Seversk, καθώς και την κάλυψη του Artemovsk από την βόρεια πλευρά.

Δείτε εικόνες καταστροφής στην περιοχή Bakhmut – Patrice Lumumba:

photo telegram

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί