• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ανάθεση στη Boeing του συμβολαίου υποστήριξης μετατροπής των Σαουδαραβικών F-15S

Ανάθεση στη Boeing του συμβολαίου υποστήριξης μετατροπής των Σαουδαραβικών F-15S

Το Αμερικανικό Πεντάγωνο υπέγραψε συμβόλαιο με τη Boeing για την υποστήριξη από την τελευταία της μετατροπής των Σαουδαραβικών μαχητικών αεροσκαφών F-15S στην έκδοση F-15 SA η οποία είναι και η πιο πρόσφατη έκδοση που υπηρετεί στη Σαουδαραβική Αεροπορία με την ολοκλήρωση των παραδόσεων των μαχητικών της συγκεκριμένης έκδοσης.

Η Boeing αναλαμβάνει την υποστήριξη της μετατροπής των αεροσκαφών αυτών έναντι του ποσού των 21,9 εκ δολαρίων τα οποία θα πληρωθούν από το Σαουδαραβικό Βασίλειο μέσω του προγράμματος FMS ( Foreign Military Sales). Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Μιζούρι και θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2022.

με την μετατροπή των F-15S στην έκδοση SA, οι Σαουδάραβες ομογενοποιούν το στόλο των μαχητικών αεροσκαφών F-15 που διαθέτουν με προφανή επιχειρησιακά οφέλη( μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τα Σαουδαραβικά F-15 εδώ: https://www.el.gr/war/oloklirothikan-oi-paradoseis-ton-f-15-sa-sti/ ) όσο και οικονομικό αφού η υποστήριξή τους θα είναι ενιαία.

Συνολικά, η Boeing έχει κερδίσει αρκετά συμβόλαια από τη Σαουδική Αραβία γύρω από τα F-15 αφού με την ολοκλήρωση των παραδόσεων των F-15 SA, συνάφθηκε νέα συμφωνία υποστήριξης του στόλου των μαχητικών F-15 ύψους 1 δις δολαρίων και σε αυτό προστίθεται το πρόγραμμα των F-15S.