σε αντίποινα για εκτοξεύσεις ρουκετών από την επικράτεια της Συρίας προς την κατεύθυνση του ισραηλινού εδάφους, του κατεχόμενου υψιπέδου του Γκολάν, χθες Τρίτη.
«Μαχητικά αεροσκάφη του ισραηλινού στρατού έπληξαν στρατιωτικές υποδομές και ολμοβόλα που ανήκαν στον συριακό στρατό σε αντίδραση στα πυρά προς την κατεύθυνση του Ισραήλ χθες (Τρίτη)», σύμφωνα με ανακοινωθέν του Τσαχάλ, του ισραηλινού στρατού. Εκπρόσωπός του επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έγινε επιδρομή εναντίον στόχων στο εσωτερικό της Συρίας.
Χθες βράδυ, ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο περί εκτοξεύσεων δυο ρουκετών από τη Συρία που έπεσαν σε ανοικτούς χώρους στο ισραηλινό έδαφος και πρόσθεσε πως άνοιξε πυρ με πυροβολικό εναντίον των σημείων από όπου έγιναν.
Δεν υπεισήλθε σε περισσότερες λεπτομέρειες. Δεν επέρριψε την ευθύνη στον στρατό της Συρίας για τις εκτοξεύσεις, που είχαν αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί το σύστημα της αεράμυνας σε κοινότητες στο κατεχόμενο υψίπεδο του Γκολάν.
Δεν έχει υπάρξει σχόλιο από πλευράς Δαμασκού μέχρι στιγμής.
(απεμπε – φωτο:freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΕΚΠΑ για σεισμό στην Εύβοια: Δεν υπάρχουν ιστορικά προηγούμενα στην περιοχή – Συνεχείς μετασεισμοί
- Αμετακίνητο το Ισραήλ σε αυτά που θέλει! Τι συνέβη για πρώτη φορά από την ανεξαρτησία του Κατάρ
- Ο Μακρόν διόρισε νέο πρωθυπουργό – Αυτός είναι
- Ποιος είναι ο Χαλίλ αλ Χάγια, ο ηγέτης της Χαμάς, που μπήκε στο στόχαστρο του Ισραήλ
- Το “Κύμα” του Σεπτεμβρίου: Έτοιμοι για μια νέα δουλειά; Να γιατί είναι πιο πιθανό να προσληφθείτε τώρα
- Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης
- “Knives Out 3”: Ο Daniel Craig επιστρέφει ως Benoit Blanc με την πιο επικίνδυνη και σκοτεινή υπόθεση, vid
- Ντόχα: Πέντε οι νεκροί, όχι από την ηγεσία της Χαμάς, σύμφωνα με αραβικά ΜΜΕ
- Ν. Παπανδρέου στην Ευρωβουλή: Η προστασία του περιβάλλοντος είναι πατριωτική πράξη
- Νέα σημαντική κίνηση των Ρώσων την ώρα που επικρατεί αναβρασμός στην Μέση Ανατολή!