Ρητή εντολή στους πιλότους μας για το Αιγαίο – Οι Τούρκοι θα πάρουν το μήνυμα

Ξεκάθαρος ο νέος αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων...

Οι Τούρκοι είναι θρασύδειλοι και μόνο με ένα γερό μάθημα θα αντιληφθούν ότι δεν είναι ώρα για αστεία στο Αιγαίο!

Φοβικά σύνδρομα τέλος! Οι Τούρκοι παραβιάζουν συνεχώς τον ελληνικό εναέριο χώρο και πλέον πετούν, σε χαμηλό ύψος, πάνω από βάσεις και κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με πηγές από την Πολεμική Αεροπορία, που επικαλείται το hellasjournal και το ethnos.gr, «όλο το τελευταίο διάστημα που καταγράφθηκε η έντονη παραβατικότητα από την Τουρκία, με τις δεκάδες υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα ή και ακατοίκητα νησιά στο Αρχιπέλαγος, οι γείτονές μας έχουν κάνει μετασταθμεύσεις F-16 σε αεροπορικές βάσεις κοντά στα παράλια, ώστε να προκαλούν διαρκώς. Ταυτόχρονα απογειώνουν και το ιπτάμενο τάνκερ KC-135».

Το καλό είναι πως τα μαχητικά της Ελλάδας φτάνουν άμεσα στο σημείο, χωρίς να αφήνουν στους Τούρκους το περιθώριο για «ανάσα».

Μόλις οι Τούρκοι δουν τα «σκούρα», τότε επιστρατεύονται οι απομακρυσμένες μοίρες F-16 για να υποστηρίξουν τα καταδιωκόμενα αεροσκάφη τους που σταθμεύουν κοντά στα παράλια για να προκαλούν συνεχώς.

Η εντολή που έχει δοθεί από τον νέο Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων είναι: «ποτέ τουρκικό αεροσκάφος χωρίς ελληνικό μαχητικό να το κυνηγά…».

Οι Τούρκοι δεν πρέπει να παίρνουν «ανάσα» και φυσικά να μην ξανασκεφτούν να «γλείψουν» ναυτικές βάσεις της Ελλάδας, όπως συνέβη στην Λέρο.

Την ώρα που οι τουρκικές προκλήσεις δεν σταματούν, επίδειξη αεροπορικής υπεροχής και ισχύος κάνουν σε καθημερινή βάση οι Έλληνες αεροπόροι πάνω από τα νησιά του Αιγαίου.

Συνεχίζει το ethnos.gr:

Κόντρα στις τουρκικές υπερπτήσεις, τα ελληνικά «γεράκια» πετάνε διαρκώς πάνω από ελληνικά νησιά του Αρχιπελάγους, σε μια επιπλέον προσπάθεια να δείξουν και στους νησιώτες πως είναι πάντα εκεί.

Όπως το Πολεμικό Ναυτικό που έχει δημιουργήσει άρρηκτους δεσμούς με τους κατοίκους της νησιωτικής Ελλάδας, έτσι και η Πολεμική Αεροπορία με τα «μπλε φτερά» κατεβαίνει πολλές φορές χαμηλά, πάνω από τα κατοικημένα νησιά και τις νησίδες του Αιγαίου ώστε να χαιρετίσει με τον δικό της τρόπο μέχρι και τον μοναδικό κάτοικο ελληνικού νησιού.

Χαρακτηριστική ήταν η προ ενός 24ώρου πτήση που έγινε πάνω από τη Λέρο σε πολύ χαμηλό ύψος. Σύμφωνα με πηγές από την Πολεμική Αεροπορία, τα Ελληνικά F-16 Block 50 της 347 Μοίρας «Περσέας» αφού απογειώθηκαν από την 111 Πτέρυγα Μάχης της Αγχιάλου πέταξαν σε χαμηλό ύψος στο κεντρικό ανατολικό Αιγαίο προχωρώντας σε μια σειρά ασκήσεων ναυτιλίας.

Έφτασαν πάνω από τη Λέρο και πέταξαν χαμηλά, στη συνέχεια πήραν εντολή να στρέψουν πιο βόρεια και ανατολικά και να περάσουν επίσης σε χαμηλό ύψος από το ακριτικό Αγαθονήσι, το οποίο την περασμένη εβδομάδα είχε δεχτεί τις προκλητικές υπερπτήσεις των Τουρκικών αεροσκαφών.

Πρόκειται για μια συμβολική αλλά ουσιαστική κίνηση θα έλεγε κανείς, η οποία συνδυάζεται με τις εκπαιδευτικές εναέριες δραστηριότητες της Πολεμικής Αεροπορίας, διότι απογειώσεις δεν υπάρχουν μόνο όταν απαιτείται ώστε ν’ αναχαιτιστούν τα τουρκικά μαχητικά.

Ωστόσο, οι Τούρκοι χρήζουν δυναμικής προειδοποίησης, την επόμενη φορά που θα πράξουν κάτι τέτοιο.

ΦΩΤΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί