Πόλεμος: Γερμανικές «ευλογίες» για χτυπήματα εντός ρωσικού εδάφους!

Τον Πούτιν τον ρώτησαν οι Γερμανοί;;

Ο γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους δήλωσε πως θεωρεί αποδεκτά τα ουκρανικά πλήγματα στο ρωσικό έδαφος στο πλαίσιο της προσπάθειας να αποκρουστεί η εισβολή του ρωσικού στρατού που άρχισε πριν από σχεδόν 14 μήνες.

Είναι «φυσιολογικό» σε έναν τέτοιο πόλεμο το μέρος «που δέχθηκε επίθεση να δρα στο έδαφος του εχθρού, για παράδειγμα για να κόψει οδούς ανεφοδιασμού», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας χθες βράδυ στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

«Όσο δεν πλήττονται πόλεις, άμαχοι, πρέπει κανείς να αποδεχτεί αυτό εξ ανάγκης. Όχι με χαρά, αλλά αν είναι μέρος προσπαθειών για να κοπούν, για παράδειγμα, οδοί ανεφοδιασμού», είπε.

Ωστόσο επισήμανε πως η Δύση πρέπει να ζυγίζει το «πώς διεξάγεται ο πόλεμος» όταν παίρνει αποφάσεις για τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία.

«Αν η Ουκρανία ζητάει τύπους όπλων που είναι απαγορευμένα παγκοσμίως, τότε πρέπει να πούμε όχι», έκρινε.

Το Κίεβο έχει ζητήσει επανειλημμένα από τους συμμάχους του να του στείλουν βόμβες διασποράς και εμπρηστικά πυρομαχικά φωσφόρου.

Εξάλλου, αναφερόμενος στον ρωσικό στρατό, ο κ. Πιστόριους δήλωσε στο ZDF πως έχει προβλήματα με το υλικό του σε βαθμό που βγάζει «πεπαλαιωμένα» όπλα σε «αξιοθρήνητη» κατάσταση, για παράδειγμα «άρματα που είχαν κατασκευαστεί τα χρόνια του 1950 και του 1960».

Ωστόσο ταυτόχρονα, αναγνώρισε πως η Δύση δεν είναι σε θέση να αποτιμήσει επακριβώς ποιες είναι οι παραγωγικές δυνατότητες της ρωσικής στρατιωτικής βιομηχανίας, συμπληρώνοντας πως για αυτό η δυτική στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία πρέπει να συνεχιστεί.

(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί