Πάτησαν ουκρανικό έδαφος τα αμερικανικά Abrams!! Πούτιν: «Θα καούν κι αυτά», vid

Προωθείται επίσης η αποστολή στο Κίεβο δυτικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.

Στον απόηχο των συνεχώς μειούμενων επιλογών που έχει η Ρωσία προκειμένου να αποφύγει τον παγκόσμιο πόλεμο, ανακοινώθηκε πως οι ΗΠΑ έχουν ήδη στείλει τα πρώτα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία.

Πρόκειται για την πιο σημαντική παράδοση δυτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία μετά το φιάσκο με την αποστολή των Leopard 1 & 2.

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι οι μεγάλου βεληνεκούς πύραυλοι ATACMS και τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams και δεν θα αλλάξουν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης

Η «φωνή» του Βλαντιμίρ Πούτιν, δηλαδή το «δεξί χέρι» και εκπρόσωπός του, Ντμίτρι Πεσκόφ, ερωτηθείς για το θέμα στην καθιερωμένη ενημέρωση είπε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν προσαρμοσθεί στην χρήση νέων όπλων στον πόλεμο στην Ουκρανία, το οποίο η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» (ΕΣΕ).

«Όλα αυτά δεν μπορούν με κανέναν τρόπο να επηρεάσουν την ουσία της ΕΣΕ και την έκβαση της. Δεν είναι καμία πανάκεια και δεν υπάρχει κανένας τύπος όπλων που μπορεί να μεταβάλλει την ισορροπία δυνάμεων στο πεδίο της μάχης», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε σήμερα ότι τα αμερικανικής κατασκευής άρματα μάχης Abrams έχουν φθάσει στην χώρα του.

«Τα άρματα μάχης Abrams είναι σοβαρά όπλα, αλλά θυμηθείτε τι είπε ο πρόεδρος για άλλα άρματα μάχης που κατασκευάσθηκαν σε μια άλλη χώρα» δήλωσε ο Πεσκόφ αναφερόμενος σε άλλα δυτικά άρματα μάχης τα οποία προμηθεύθηκε το Κίεβο, στα οποία περιλαμβάνονται τα γερμανικά Leopards και τα βρετανικά Challengers.

«Λοιπόν και αυτά επίσης (τα Abrams) θα καούν».

Πάρτε μία γεύση για το πως…καίγονται:

Το Κίεβο επανειλημμένα έχει ζητήσει από την κυβέρνηση Μπάιντεν να προμηθευθεί πυραυλικά συστήματα ATACMS (Army Tactical Missile Systems).

Την περασμένη Παρασκευή το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους, είχε μεταδώσει ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημέρωσε τον Ζελέσνκι για το ότι η Ουάσιγκτον θα προμηθεύσει επίσης το Κίεβο με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS.

«Οι Αμερικανοί εξακολουθούν να αυξάνουν την…άμεση εμπλοκή τους στη σύγκρουση αυτή, αλλά φυσικά, κάθε φορά ο στρατός μας βελτιώνει τις δεξιότητες και τις τεχνικές του δυνατότητες για να αντιμετωπίσει αυτούς τους πυραύλους», δήλωσε ο Πεσκόφ.

freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί